Про це повідомили у пресслужбі Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

– Свого часу силами і коштами ДП «Бершадський лісгосп» у Бершадському лісництві створено лісівничий еколого-просвітницький пункт «Устянська дача». Тут охочі мають змогу змістовно та з користю провести своє дозвілля, краще пізнати ліс, особливості флори та фауни даної місцевості. Для зручності поставили дерев’яні столи й лавки, ошатні альтанки. Подбали лісівники і про найменших своїх гостей: створили для них майданчики з гойдалками, гірками, драбинками.

За роки існування еколого-просвітницький пункт ніколи не пустує. Це місце стало традиційним для сімейного дозвілля, відпочинку з дітьми, відзначення різноманітних свят. І відвідувачі завжди свідомо поводилися у місцях відпочинку, бережливо ставилися до облаштованої лісівниками зони.

Але знайшлися ті, кому начхати на людську працю. Нещодавно невідомі особи вчинили акт вандалізму у рекреаційному пункті, потрощили гойдалки та дитячі гірки, пошкодили накриття та вибили двері у туалеті. Тепер лісівникам доведеться відновлювати зруйновані об’єкти за свій кошт», – йдеться у повідомленні.

Марина Романова