Чоловіка, який минулого року підірвав і пограбував банкомат на Донеччині, вистежили і затримали на такій самій спробі на Вінниччині. В поліції кажуть, що працював “чисто”, тому його довелося довго шукати

“У ніч проти 15 січня 2020 року у м.Сіверськ Бахмутського району невідомий проник до однієї з перукарень, де за допомогою саморобного пристрою, з газоподібною вибуховою речовиною, підірвав встановлений там банкомат. Після цього, зловмисник викрав 3 касети, у яких було 480 400 гривень та з місця злочину зник”, – розповіли нам подробиці  в поліції. – Злодій діяв професіонально: не залишав слідів та зачіпок, використовував газовий балон в якості підривного пристрою.

Та попри всі засоби конспірації поліцейські встановили зв’язок між іншими злочинами, скоєними у різних куточках країни і з’ясували, що до підриву банкомату причетний 38-річний чоловік, раніше засуджений за майнові злочини. Крім того, з’ясувалося, що чоловік готує черговий наліт на банкомат у Вінниці.

Інформація щодо переміщення фігуранта та планування злочину була передана оперативникам Вінницької області. Під час спроби підриву банкомата поліцейські затримали зловмисника. В нього вилучено газовий балон, інструменти, грошові кошти та автомобіль, на якому пересувався фігурант під час вчинення злочину. Наразі правопорушник перебуває під вартою у Вінницькій області за вчинення замаху на аналогічний злочин та пошкодження майна.

Підозрюваним інкримінують ч.5 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Додамо, що це вже не вперше уродженці Донеччини підривають банкомати у нашій області. влітку минулого року взяли на гарячому двох злочинців. Вони саме готувалися «до справи» в приміщенні зоомагазину в спальному районі. Аж тут на місці виявилися оперативники карного розшуку і бійці спецпідрозділу КОРД обласної поліції. Рятуючись від переслідування, нападники заїхали в двори багатоповерхівок неподалік від місця злочину на своєму автомобілі «Ауді» і розбіглися в різні боки. Намагалися переодягнутися і позбутися свого одягу і доказів. Але були швидко затримані… Злочинцям 35 та 38 років. Поки що вони відмовляються від будь-яких свідчень… Для своїх дій вони використовували газову суміш. Нині їх судять.

Віталіна Володимирова