Тепер вони виборюватимуть право повернутися до Суперліги у перехідних матчах із «Полтавчанкою-ПНПУ». Шкода, що не вдалося отримати пряму перепустку до еліти, бо команда Вінниці в 15 іграх регулярного чемпіонату здобула 14 перемог.

Заключні матчі «Фіналу чотирьох» проходили у нашому місті. «Білозгар-Медуніверситет» отримав три перемоги, в тому числі здолав головного конкурента «Полісся-2» (Житомир) – 3:0. Але цього забракло для здобуття золотих нагород. Для завоювання чемпіонського титулу житомирянкам вистачило «сухих» перемог над представницями Одещини та Миколаєва. Вони отримали в плей-офф кадрове підсилення з основної команди клубу і скористалися цим.

За рівності перемог та очок із вінничанками, вони випередили нас завдяки меншій кількості програних партій. В 1-му фінальному турі, що відбувся у Житомирі, наші дівчата не лише поступилися місцевим волейболісткам – 0:3, але й віддали партії у протистояннях з «Южанкою-ЧНУ-ДЮСШ №5-МФКФК» – 3:1 та майбутнім бронзовим призером «ФОГТЛАНД» – 3:2. А оскільки ВК «Полісся-2» у протистояннях з ними не програв жодної партії, то напередодні вирішального туру у Вінниці він забезпечив собі перевагу над «Білозгар-Медуніверситетом» за додатковими показниками. Таким чином «Білозгар-Медуніверситет» задовольняється «сріблом».

Водночас Валерія Якушева, волейболістка «Білозгар-Медуніверситету», стала найціннішою гравчинею чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд вищої ліги. Це її друга персональна нагорода у дорослому волейболі. Два роки тому, у квітні 2019 року, Валерія, граючи у Суперлізі українського чемпіонату, стала володаркою призу «Чесна гра».

Фелікс ЖАНІН