Так сталось, що останнє відеоінтерв’ю він давав «33-му».

Наші журналісти не раз брали інтерв’ю у Олександра Крученюка.

Бо тривала справжня інформаційна війна із його опонентами. Адже всі знають, які пристрасті вирували на останніх виборах в Уланівську ОТГ. І саме він із адвокатом Олексієм Якименком вперше в Україні через суд визнав їх недійсними. Повторні відбулись 24 січня. І він їх виграв. Та ось попрацював головою ОТГ у Хмільницькому районі лише 2 місяці…

Вчора його похоронили у Хмільнику.

Похоронна процесія розтягнулась на кілометри… Як і роздуми щодо цієї трагедії. І було чого, бо смерть 42-річного батька 3-х малолітніх дітей, політика, який за 5 років так стрімко злетів на політичному і владному олімпі — викликала шок!

Олександр Крученюк був віруючою людиною. Тільки Бог знає, чого його так рано забрав до Себе…

І всі почали згадувати його прихід у владу.

До цього він працював у агробізнесі на підприємстві “Візит”, згодом – керівником ПП “Агролад-П”. А став не лише депутатом облради минулого скликання, але й очолив тоді владну фракцію від БПП. А невдовзі і агробізнес полишив та став заступником голови облради, та ще й з гуманітарних питань. Незадовго до виборів в Уланівській ОТГ його звільнили.

Йому одразу почали вішати ярлики, що став ставлеником вінницької владної мафії.

Згадали і те, що він близький родич ексголови СБУ та народного депутата від “Батьківщини” Валентина Наливайченка.

Він і дійсно поміняв БПП на “Батьківщину” вже на цих виборах. Але йшов від неї на голову ОТГ. У зміні партприналежності йому дорікали опоненти.

– Не хочу я більше того депутатства. Хочу працювати і щось конкретне робити в громаді, – ділився він із нашими журналіс­тами.

Під час останніх відвідин редакції Олександр Крученюк розповів нашим журналістам, що ще у жовтні перехворів разом з дружиною Світланою коронавірусом. Тому це не стало причиною його смерті. Хіба що наслідки.

Коли захворіли наші журналісти – особисто допомагав слушними порадами.

Чи могло спровокувати смерть щеплення, адже про поодинокі смертельні наслідки, на жаль, вже є повідомлення?

Як розповіли близькі до покійного люди, за декілька днів до смерті голова Уланівської громади дійсно зробив щеплення від Ковіду для популяризації вакцинації серед населення.

Друзі навіть підозрювали, чи не отруїли його…

– Знаю, що у «Батерфляї» Олександр святкував день народження товариша, там йому і стало зле. Приїхала “швидка допомога”, але дорогою до Вінниці він помер. Можливо, що Олександру “допомогли” піти на той світ? Нехай би і цю версію перевірила поліція. Бо не секрет, що перемогою на повторних виборах Олександр багато кому дорогу перейшов, – шокована подруга покійного Наталя Бойко.

Він мав немало ворогів, тому і версію про “запій” та те, що подавився рвотними масами, обговорювали.

Але уже в понеділок медексперти оприлюднили висновки: “Масивний крововилив, який спричинив виразково-ерозивний езофагіт”.

– До речі, коли стається виразковий крововилив, людина дійсно почає блювати, але вперемішку із кров’ю… А потім однією кров’ю… І стікає нею миттєво, – пояснили нам лікарі.

Наталя Бойко, друг родини, розповіла нашому кореспонденту, що покійний часто лікувався. Але про це мало кому розповідав.

– У нього був свій благодійний центр, яким опікувалась дружина Світлана, вони часто свої кошти віддавали хворим діткам на лікування.

Голова Спілки письменників Вінниччини Вадим Вітковський поділився спогадами про те, як він із Олександром Крученюком роздавав вишиванки новонародженим діткам. І запевнив, що кожна із них тепер нагадуватиме про цього доброго чоловіка.

– Він дуже людяним був, ми із ним об’їхали всю Вінницьку область, – ділиться його кум і наш колега Олександр Околодько. – Всі його друзі і рідні шоковані. Світлана почорніла від горя… Він її до безтями кохав. Дітки Максим, Дмитро та Юлія були постійно під його опікою. Меншого він лагідно називав “мій командир”…

Редакція висловлює щирі співчуття рідним та друзям.

Одне із останніх відеоінтерв’ю Олександра Крученюка – https://33kanal.com/news/125849.html

Андрій Власенко