На Вінниччині триває Всеукраїнська акція «Створюємо ліси разом», до якої долучаються мешканці міст та сіл, вихованці учнівських лісництв, органи місцевого самоврядування, громадськість. Минулими вихідними виявили бажання разом із лісівниками ДП «Вінницький лісгосп» (директор Попельнюк В.В., головний лісничий Ільченко Є.В.) зробити свій внесок у благородну справу створення лісів члени громадської організації «Мисливці. Риболови. Біозахисники» (ГО «МРБ»).

Дружна команда лісівників та громадських діячів висаджували ліс у Медвідському лісництві (лісничий Гедз О.В.). Заліснювали ділянку площею 0,5 га, висаджуючи сіянці горіха чорного. Наймолодшим учасником акції був семирічний хлопчик, який вперше садив дерева та прийшов із своїм батьком пізнавати практичні ази створення лісу.

Співпраця держлісгоспів з такими потужними громадськими організаціями – настійна вимога часу. Адже сучасне браконьєрство при його масовості, технічній озброєності, безкарності і постійному лавиноподібному зростанні давно перетворилося на одне з потужних і впливових злочинних формувань, що представляє загрозу національній екологічній безпеці України.

Нагадаємо, що минулого року Вінницький лісгосп підписав із ГО «МРБ» договір про співпрацю. ГО «МРБ» – молода структура. Але її членами є вже майже 45 тисяч захисників природи: 41 тисяча – українці, в т.ч. 3,4 тис. – вінничани. До громадської організації входять представники багатьох європейських країн. Наприклад 900 поляків, 250 чехів…. Штаб-квартира ГО знаходиться в селі Іванів Калинівського району.

Представники організації взимку брали участь у зимовій підгодівлі диких тварин, цього разу виявили бажання взяти участь у садінні лісу. Отож, договір про співпрацю не просто залишися на папері, а й підтверджується реальними діями на практиці.

Вінницькі лісівники запрошують усіх бажаючих долучитися до весняної лісокультурної кампанії і посадити своє дерево. У рамках акції «Створюємо ліси разом», що триватиме до 17 квітня, та акції «Озеленення планети», яка буде проводитись 10 квітня, кожен може зробити свій внесок у створення лісів для майбутніх поколінь.

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ