Колеги Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, держпідприємства лісового господарства області та ДП «Вінницяліссервіс» висловлюють згадують про покійного як найкраще: «Народився Павло Федорович 11 грудня 1949 року в с. Пилипи-Борівські Томашпільського району Вінницької області у сім’ї селян. В 1965 році закінчив восьмирічну школу і одразу ж вступив до Сторожинецького лісного технікуму. У 1969 році закінчив технікум, отримавши спеціальність техніка лісового господарства. У 1978 році закінчив Львівський лісотехнічний інститут. Інженер лісового господарства.

З березня 1969 до травня 1970 року працював помічником лісничого Флорештського лісництва Сорокського лісгоспу, що в Молдові. З 1970 року до 1972 року служив у лавах Радянської армії.

З травня 1972 року до січня 1978 року працював майстром лісових культур Вінницького лісництва Вінницького лісгоспзагу. З січня 1978 року до липня 1991 року працював лісничим цього ж лісництва. В липні 1991 року Павла Федоровича було призначено директором Іллінецького держлісгоспу. На цій посаді працював до 2010 року включно.

У своїй роботі завжди керувався золотим лісівничим принципом: створити й залишити після себе високоякісні лісові насадження. Тому і спрямовував трудовий колектив іллінецьких лісівників на головне: лісовідновлення, лісорозведення. За роки роботи Павла Федоровича на посаді директора держлісгоспу створено тисячі гектарів лісових культур. Акішов П.Ф. багато зробив для зміцнення матеріальної бази підприємства.

За сумлінну працю нагороджений Почесними грамотами Державного комітету лісового господарства України, облдержадміністрації, обласної ради, Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, відзнакою «За сумлінну працю».

З дружиною виховали двох синів.

Лісівники Вінниччини висловлюють щирі співчуття сім’ї, рідним з приводу важкої втрати – смерті Павла Федоровича. Світла пам’ять про прекрасну людину, доброго господаря-лісівника назавжди залишиться у наших серцях».

Людмила ПОЛІЩУК