Вінничани вдало виступили у Хмельницькому на чемпіонаті України з жиму лежачи, здобувши низку нагород різного ґатунку. Еліта світового, європейського та всеукраїнського рівня боролася там за найвищі нагороди і путівки до чемпіонату світу 2021 року.

У перший день вінничани виграли цілий комплект медалей. Спортсмен світового рівня Іван Чупринко виграв золото, Володимир Добриднюк – срібло і Віктор Слободяник – бронзу.

Серед ветеранів перемогу святкував наш земляк В’ячеслав Ясинський. Як повідомляють у Вінницькій федерації пауерліфтингу, свої бали результативними виступами додали Віталій Білик та Богдан Кучерук. Завдяки цим успіхам команда Вінницької області стала бронзовим призером чемпіонату України з жиму лежачи серед чоловіків.

На чемпіонаті України з жиму лежачи серед юніорів вінничани виграли три медалі. Срібло отримали Максим Саранчук і Андрій Тимошенко, золото – Олександр Шпильовий.

Наприкінці змагань Іван Чупринко підтвердив статус чемпіона України і навіть спробував побити національний рекорд! Отже, знову золото у нашого лідера.

Непогано виступили вінничани і в чемпіонаті України з екіпірувального жиму. Як повідомляють у Вінницькій федерації пауерліфтингу, Вадим Квасюк нав’язав боротьбу у категорії до 120 кг і лише технічні помилки завадили йому піднятися на п’єдестал пошани. Срібну нагороду здобув Олександр Тетерук. У ваговій категорії понад 120 кг він показав результат 317,5 кг. Це перевищує норматив майстра спорту України міжнародного класу, а також тепер є абсолютним рекордом Вінницької області.

Фелікс ЖАНІН