Виконувались пісні на вірші Тараса Шевченка. Цьогоріч через карантинні обмеження конкурс проходив в онлайн-форматі. 167 юних кобзарів із 17 областей України надіслали записи своїх виступів. Приємно, що серед переможців є наші земляки. Яна Юрченко з Ямполя стала лауреатом ІІІ премії у третій віковій категорії. Вона змагалась зі студентами фахових коледжів. З 2015 року Яна навчається на народно-оркестровому від­ділі по класу бандури Ям­піль­ської дитячої музичної школи, в класі викладача Тетяни Косінської.

– Упродовж 6-ти років юна бандуристка перемагала та була призером численних мистецьких конкурсів. Торік вона стала лауреатом І премій та володарем Гран-прі бага­тьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів… Жодне свято міста та рідної музичної школи не проходить без участі Яни, — каже Тетяна Косінська.

— Вітаємо її з перемогою на «Хортицькому кобзарі». Дякуємо організаторам, членам журі за фахову підтримку, рекомендації, мудрі настанови… Бажаємо всій конкурсній команді успіху в подальшій професійній діяльності…

Зараз Яна Юрченко — випускниця. Вона мріє пов’язати своє майбутнє доросле життя з творчістю. Тому наполегливо працює над створенням авторського сучасного пісенного репертуару під супровід бандури.

Віталіна Трудько