Саме вінницькі ягуарівці 11 квітня визволили захоплену сепаратистами Харківську ОДА і цим поклади край планам пропутінських стратегів захопити і відрізати від України Харківську, Одеську, Дніпропетровську, Запоріжську, Херсонську, Миколаївську області, весь південно- східний регіон України.

Чому так само за 17-20 хвилин, як це зробили ягуарівці, інші спецпідрозділи не очистили Луганську та Донецьку ОДА – досі дискутують.

– Нам видали зброю і ми до останнього не знали куди нас направляють, – діляться з нашими кореспондентами нацгвардійці із військової частини, яка дислокується у Калинівці під Вінницею.

Тоді пов’язали сотні учасників захопленої ОДА.

Серед них виявилось чимало агентів феесбе, учасників так званого антимайданівського «Оплоту», члени якого невдовзі стали бойовими підрозділами терористів на Сході. На запитання, чи можна було визволити Луганську та Донецьку ОДА, як вони це зробили у Харкові, військові відповідають:

– Думаємо, що там просто були зрадники серед керівництва правоохоронних підрозділів. І вони вже до того були завербовані. І діяли не на користь України, а проти неї.

Це не важко прослідкувати – 70-90 відсотків поліції, прокуратури та есбеушників перейшли на бік ворога там. Це про щось говорить…

Але Калинівський спецпідрозділ без перебільшення здійснив подвиг.

Це оцінили вдячні харків’яни і в честь визволителів поставили пам’ятник.

Так вінницькі спецпризначенці навічно вписали славну сторінку в історію Харківщини та України.

Як це було – реальні події устами реальних учасників читайте в наступному номері «33-го».

Тетяна Квасюк