Першу десятку новобранців весняного призову військова частина 3008 вже зустріла перший день в армії, а хлопці вже планують пов’язати свою долю з військової службою, отримати військову освіту.

У перші хвилини перебування у військовій частині 3008 новобранці знайомляться з командуванням, спілкуються з психологом. Смачно поснідавши в солдатській їдальні, отримують форму та поселяються у казарми.

Пробувши один день у військовій частині, солдат Вадим зізнається, що вже повністю поринув у військову справу і швидше хоче перейти до занять. Юнаку всього лиш 18 років, та вже впевнений, що військова служба стане для нього значимим періодом життя.

«До проходження служби готовий, прийняв таке рішення свідомо. Отримав повістку і відразу налаштувався – по-бойовому – йти служити. Впевнений, що туту мене загартують як фізично, так і морально. Також, розглядаю можливість укладання контракту з Національної гвардією України », – розповідає новобранець Вадим Літвінов.

До нових умов життя звикає і новобранець Богдан. Каже, ще важко з цивільного життя перелаштуватися до армійського, але перші враження позитивні.

«Вважаю, що кожен поважаючий себе чоловік, має пройти військову службу. Готовий виконувати на відмінно, з успіхом усі покладенні на мене завдання , – розповідає новобранець Богдан Турчан.

Сьогодні лави військової частини поповнили 10 новобранців. Усі родом з Кропивницького. Вже з понеділка у молодих солдат розпочинається навчальний збір, де опановуватимуть ази військової науки. Після складання військової присяги на вірність українському народові, солдати будуть розподілені в роти для проходження служби.

Валентина Лісова