Як відомо, Віктор Качур з дружиною ще у серпні минулого року важко перехворіли Ковідом.

Майже місяць лікувалися у Вінницькій ЦРКЛ. З палати він повідомляв про напружену ситуацію у лікарнях, показував фото черг «швидких» і уже тоді закликав усіх серйозно ставитися до небезпечної хвороби.

Як і чому почав готувати «короновірусне вино» – міський голова Немирова розповів нашому кореспонденту.

– Завжди від­повідально ставився до свого здоров’я. Активно займаюся спортом. Щоранку разом зі своїми собаками робимо пробіжку по декілька кілометрів. Здоровий спосіб життя завжди був запорукою здоров’я людини, а зараз особливо, — каже Віктор Качур.

– А як винайшли рецепт «коронавірусного вина»?

– Виноробство — моє хобі. Уже багато років виготовляю якісне домашнє вино з найкращих сортів винограду. Таке вино має цілющу силу, якщо ним не зловживати. А «коронавірусне» вино може дійсно стати дієвою профілактикою від вірусних захворювань та зміцнення імунітету. Воно готується дуже просто. На літр вина береться 2-3 голівки гарного часнику. Часник лущиться, дольки залити червоним сухим вином. Я використовую своє домашнє, але можна й магазинне, тільки якісне. Таку настойку треба покласти у темне місце на три тижні. Потім дістати і вживати натщесерце по одній столовій ложці за пів години до прийому їжі. Потрібно враховувати, що деякий час залишається запах часнику. Тому бажано вживати настоянку заздалегідь перед виходом на роботу чи десь у громадські місця. Скажу із власного досвіду: ефект суперовий, — запевняє Віктор Качур.

Людмила ПОЛІЩУК