Котлети можуть бути не тільки м’ясними, а й овочевими.

Наприклад, котлети з сочевиці з горохом стануть чудовою заміною м’ясному варіанту, для тих, хто не їсть м’ясо або дотримується посту. Для цієї страви беремо 150 г. зеленої сочевиці, 150 г зеленого горошку (замороженого), 300 г відвареної без шкірки картоплі, 1 цибулину, 1 моркву, трохи кмину, 1 ст.л. олії, 4 ст.л. Панірувальних сухарів, сіль та перець.

Для соусу: 150 г йогурту, 1 ст.л. олії, 1 зубчик часнику. Сочевицю відваріть до готовності в підсоленій воді протягом 15-20 хвилин. Горошок відваріть в киплячій воді протягом 10 хвилин. Горошок і варену картоплю потовчіть пресом для картоплі. Цибулю почистіть і дрібно поріжте, моркву потріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на пательні з олією до прозорості цибулі.

Додайте відварену сочевицю і тушкуйте 2-3 хвилини. Перекладіть піджарку в каструлю і подрібніть блендером до пюре. Змішайте в мисці горохово-картопляне пюре з овочевою піджаркою, додайте мелений кмин, сіль і перець за смаком.

Сформуйте з маси невеликі котлетки, обваляйте їх у сухарях і обсмажте на пательні з соняшниковою олією до золотистої скоринки. Приготуйте соус: змішайте йогурт, оливкову олію і подрібнений зубчик часнику. Подавайте котлети разом із соусом.