Наслідки коронавіру – 20-24 смерті за день у Вінницькій області. В Україні 400-430. 11 квітня – 20 на Вінниччині. 405 – в Україні.

Сьогодні ми згадаємо лише декого із тих, хто залишив свою яскраву зірку споминів за свій вік.

У Хмільнику 5 квітня помер колишній військовий комісар, полковник запасу Олег Тищенко.

Про це поінформував Хмільницький об’єднаний районний територіальний центр комплектування та СП.

Колектив Хмільницького ОРТЦК та СП висловлює щирі співчуття рідним та близьким з приводу передчасної смерті полковника запасу Тищенко Олега Антоновича. Він заслуговує на найкращі слова поваги та шани.

Померла ветеран освіти, яка викладала у Барському гуманітарно-педагогічному коледжі ім. Михайла Грушевського Євгенія Панченко.

Вона була викладачем суспільних дисциплін, викладачем вищої категорії, відмінницею освіти України.

Ось що повідомляють її Колеги:

Євгенія Панченко була великою патріоткою навчального закладу, ентузіастом усіх доброчинних ідей, другом і порадником студентів, прекрасною колегою. Найбільший дар викладача – це любов до людей, кропітка праця, виняткова доброзичливість та жіночність. Її досвід, гуманістичні погляди на світ – це прекрасна школа формування духовно-моральних основ майбутніх спеціалістів гуманітарно-педагогічної галузі, – характеризували її у самому закладі.

У соціальних мережах мешканці Бару висловлюють щире співчуття рідним і близьким покійної.

Пішов з життя колишній директор Іллінецького держлісгоспу Павло Акішов – лісівник, який віддав благородній справі служіння лісу 41 рік.

Про це 8 квітня поінформувало Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.

За сумлінну працю нагороджений Почесними грамотами Державного комітету лісового господарства України, облдержадміністрації, обласної ради, Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, відзнакою “За сумлінну працю”.

З дружиною виховали двох синів.

Лісівники Вінниччини висловлюють щирі співчуття сім’ї, рідним з приводу важкої втрати – смерті Павла Федоровича. Світла пам’ять про прекрасну людину, доброго господаря-лісівника назавжди залишиться у наших серцях. – говорять вони.

Коронавірус забрав життя колишнього очільника обласного департаменту фінансів Вінницької облдержадміністрації Олександра Мушинського.

Ось що повідомляють його колеги:

– Департамент фінансів Вінницької обласної державної адміністрації з великим сумом сповіщає, що 6 квітня на 62-му році передчасно пішов з життя колишній керівник Мушинський Олександр Анатолійович, – читаємо у некролозі.

Зупинилось серце життєрадісної, порядної, доброї та світлої людини, люблячого чоловіка, батька, сина, високопрофесійного фінансиста з понад тридцяти шестирічним стажем, що за роки праці пройшов шлях від ревізора-інспектора до керівника – внесок якого у розбудову Вінниччини є неоціненним.

У Вінниці помер відомий вчитель фізико-математичної гімназії №17 Михайло Яковенко.

Про це у Фейсбук 8 квітня поінформував його багаторічний товариш і колега вчитель фізико-математичної гімназії №17 Юрій Пасіхов.

Пішов з життя наш колега, заслужений вчитель України Яковенко Михайло Петрович. Вчитель фізики від Бога… Горе…

Михайло Яковенко назавжди залишиться у пам’яті одразу кількох поколінь вдячних учнів.

У Вінниці помер 61-річний заступник директора міського палацу дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної – Олександр Мохар.

Про це 7 квітня поінформували у самому закладі.

Вінницький міський палац дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної в глибокій жалобі з приводу передчасної смерті заступника директора Мохара Олександра Анатолійовича. Несподівана смерть увірвала життя людини, якій виповнився лише 61 рік, – читаємо у некролозі.

За словами колег, пішла у вічність світла людина. Людина з великої літери, гарний друг, відданий справі позашкілля працівник.

У Тульчині померла провідна бібліотекарка Тульчинської публічної бібліотеки – Людмила Галіза.

Про це 9 квітня повідомили у самому закладі.

Відійшла у вічність наша Людмила Василівна Галіза, провідний бібліотекар Тульчинської публічної бібліотеки. Передчасна хвороба забрала найкращого спеціаліста, наставника, методиста. Не стало Людини, Порадника, Колеги, Друга, – читаємо у некролозі.

Колектив висловлює найщиріші слова співчуття рідним та близьким.

Світлий спомин про Людмилу Василівну назавжди залишиться у наших серцях.

І це лише деякі спомини про життєвий шлях цих людей. А скільки їх прозвучало на траурних процесіях в ці дні, за кожною жертвою цієї підступної хвороби і її наслідків.

Сьогодні знову померло 20 вінничан.

З початку пандемії – 1274.

У нас один із найбільших показників у Європі.

Тетяна Квасюк