-Горить очерет! Дим стоїть до неба і його видно аж на «Урожаї»!  Пожежники вже другий раз приїхали і гасять, бо вітер розганяє полум‘я до будинків. Еко-системі на березі озера явно настав край! Це підпал на 100%, бо там весь берег у пікніках та п‘яних компаніях…, – повідомив про масштабну пожежу 11 квітня наш читач Олександр.

І справді до гасіння очеретів на березі Вишенського озера були залучені мінімум 4 наряди рятувальної служби… Приймали участь в гасінні також місцеві, бо до їхніх будинків вогню залишались лічені десятки метрів. І до вечора в неділю пожежу вдалось загасити… Нині чорна пляма згарища займає більше 5 гектарів берега вздовж нової вулиці Зеленої на березі озера.

З огляду на спекотну погоду в найближчі дні не виключено, що ця надзвичайна ситуація може повторитись…

До речі, напередодні пожежі гасили у Гайсинському, Могилів-Подільському та Вінницькому районах області. Тут пожежники зафіксували загоряння сухої трави.

– Рятувальники Вінниччини тричі за добу ліквідовували загоряння сухої рослинності.Загалом, вогнем знищено близько 2 га сухої трави”, – повідомляють у ГУ ДСНС України у Вінницькій області.

А попередня пожежа на Вишенці біля озера сталась о пів на третю дня 7 квітня. Тоді також  горів сухостій на Вишенському озері.

«… Рятувальникам надійшло повідомлення про займання сухої трави та очерету на Вишенському озері, що в обласному центрі. До місця надзвичайної події було направлено чергові караули державних пожежно-рятувальних частин №1 та №4 (3 відділення, 3 одиниці техніки)», – йдеться в повідомленні  ГУ ДСНС області.

Пожежники ліквідовували займання на площі понад 3 га. Також виникла загроза перекидання вогню на розташовані поряд житлові будинки та екскаватори на будмайданчику.