Переможцям — призи і подарунки

Ілон Маск, організатор польотів на Марс, сказав: “Я впевнений, що більшість людей можуть навчитись набагато більше, ніж думають. Але вони відмовляються, навіть не спробувавши…”.

17 квітня 2021 року (у суботу) відбудеться Кубок IT-SCOUTS «Що? Де? Коли?»-2021. До участі запрошуються вчителі та школярі, які повинні зареєструвати свою команду у гугл-формі http://bit.ly/3cRw5FE або на сторінці  https://www.facebook.com/itscoutsvntu. Дедлайн реєстрації – 13 квітня 2021 р. Вчителі-керівники гуртків технічної творчості – і бажаючі створити такий гурток, – отримають безкоштовне обладнання для занять з дітьми конструюванням і програмуванням роботів зі штучним інтелектом.

Кубок – це розважально-розвиваюча вікторина з питаннями на інженерно-технічну тематику. У ній беруть участь вчителі та їхні вихованці. Найактивніші команди отримають обладнання для фконструювання і програмування роботів та запрошення на заходи IT-SCOUTS протягом 2021-року,- розповів Анатолій Теклюк, кандидат філософських наук, організатор інтелектуальних ігор “Що? Де? Коли?”, “Брейн-Рингу”, “Баюнале” та ін.

– Для  інженерів, конструкторів, програмістів зараз зоряний час, адже наступні кілька десятиріч потужно розвиватимуться робототехніка і технології штучного інтелекту, – зауважив Костянтин Коваль, к. т. н., доцент ВНТУ, засновник громадської організації “Технічний скаутський рух IT-SCOUTS”. – Освітяни це розуміють, втім, інженерно-технічна тематика зараз цікавить небагатьох школярів.

У рамках “Обласної цільової соціальної програми підтримки молодіжного технічного скаутського руху “ІT-SCOUTS” Вінницька ОДА і ВНТУ  протягом 5 років проводитимуть заходи для знайомства з робототехнікою та програмуванням для школярів з усіх куточків Вінниччини.

17 квітня 2021 року буде 2 тури по 12 запитань. Команди працюватимуть через сторінку у веб-браузері,  паралельно буде вестись трансляція на ютуб каналі. По завершенні команда IT-SCOUTS приїде до шкіл, де вчаться переможці, і вручить призи і подарунки – “R&D набори IT-SCOUTS”. Щоб навчитись працювати з цими наборами, вчителів запросять до літнього майстер-класу, який відбудеться на базі відпочинку поблизу Вінниці.

Всі учасники Кубку ІT-SCOUTS «Що? Де? Коли?»-2021 – і школярі, і вчителі – отримають сертифікати про участь та запрошення на заходи ГО «ІТ-SCOUTS» у 2021 році: Весняний Техноквест, Літній майстер-клас для вчителів, Осінній Хакатон Smartcity, Осінній Фестиваль гуртків та регіональних осередків IT-SCOUTS.

Ірина ЗОНОВА