Весною частіше трапляються загоряння сухої трави, хмизу, очерету, що загрожує виникненням лісових пожеж.

Сьогодні у лісівників Вінниччини одним із головних є питання підготовки до весняно-літнього пожежонебезпечного періоду. У лісництвах ДП «Тульчинське ЛМГ» облаштовано 30 км захисних смуг та проведено догляд за ними довжиною 50 км. -повідомляє сайт Вінницької ОДА.

Мінсмуги створюють так, що органічний матеріал, який може займатись (трава, листя), присипається шаром ґрунту. Коли вогняна стихія, підсилена вітром, прямує в бік лісу — смуга її зупиняє.

Смуги облаштовують на території захисних насаджень, вздовж автошляхів, на межі лісу та сільгоспугідь, навколо рекреаційних зон.

А розводити вогонь дозволяється лише у відведених, спеціально призначених для цього місцях, – наприклад, на території рекреаційних пунктів.

За порушення вимог пожежної безпеки у лісі – штраф від 1530 грн до 4590 грн. Упродовж минулого року під час проведення 38 охоронних рейдів, держлісохороною Тульчинського ЛМГ виявлено 7 порушників правил пожежної безпеки у лісі.

Пожежі – це страшне лихо! Гинуть дерева, птахи, звірі, вигоряє лісова підстилка і верхній шар ґрунту. Низова пожежа завдає величезної шкоди навіть тоді, коли вона поширюється лише по землі і не переходить на крони дерев. Будьте обережні при поводженні з вогнем!

Ірина ЗОНОВА