Квітень знову передумав. З 13 по 17 число температура на заході України різко знизиться, би впаде приблизно з “плюсових” 14-17 до -2 +2. Вірогідні опади у вигляді мокрого снігу і дощу (місцями сильні) і посилення вітру до 13-15 м/с. На решті території нашої країни очікується невеликий дощ і незначне похолодання.

Як повідомив  Український гідрометцентр, погіршення погоди пов’язане відразу з двома циклонами, які накриють Україну один за другим. Активний циклон буде переміщатися з півдня, потім із Заходу.

Перший циклон зайде 14 квітня, і спочатку погіршить погоду на півдні, а вже 15 квітня погода почне псуватися і на решті території. 15-16 квітня нічні температури опустяться до 4-10 градусів, денні – до 11-17. При цьому більш прохолодно буде на північному заході країни. З 16 квітня в середньому температура опуститься ще на 2-4 градуси. Вночі можливо 0 градусів, а вдень повітря прогріється до 13 градусів.

На більшій території країни з 15 квітня по 18 квітня пройдуть дощі. На заході України 16-18 числа можливий дощ з мокрим снігом. Заморозки несуть небезпеку, бо в Україні вже почався вегетаційний період рослин.

Ірина ЗОНОВА