Не встигло село Вернигородок оговтатись від трагедії, де знайшли мертвими матір та немовляв, як тут знову горе. 19 березня звести кінці з життям вирішила місцева жителька Аліна.  Але красуню встигли зняти з петлі та викликати медиків. В той жахливий день і батько, і його співмешканка витягували дівчину із зашморгу та викликали швидку. За їх версією, Аліна була біля хліва із своєю зведеною сестрою. Сама зайшла до хліва годуватихудобу, а сестру не впустила.А коли помітили, що дівчини довго немає, пішлиглянути, що могло статися. Тоді і кинулися її рятувати із петлі.  Швидка допомога завезла її у Козятин, де за Аліну боролись тиждень. Втім. Врятувати не вдалось.  У селі шоковані: надзвичайно позитивна молодадівчина. Що могло спонукати її до такого страшного кроку?

—Алінині батьки розійшлися, а тоді мама померла. Батько одружився у Вінниці, дывчину забрала на виховання бабуся, яка приділяла дівчинці максимум уваги. Дитина не була обділена любов’ю. Але любов’ю саме бабусі. Батько працював у Вінниці, іноді приїжджав. Якщо ми не помиляэмося, то бабуся і дала їй освіту, дівчинка здобувала спеціальність у Вінниці. Потім повернулася назад, працювала у Козятині. Жила з якимось чоловіком. Але у них стосунки не склалися. Вона нібито біля свекрухи проживала після того певний час, – розповіли односельчани покійної. – А потім повернулася додому, у бабусину хату, після смерті бабусі. Але повернувся додому і батько, ы його спывмешканка з дытьми. Алінка була позитивною, контактною, не була замкнутою. Але які обставини її наштовхнули на такий крок, це мають добре вивчити правоохоронці. Просто так не зважуються на такий страшний крок. Дуже боляче, що дівчинки уже немає. Аліна не мала рідних братів чи сестер від батька і матері, коли вони були у шлюбі. Покійна мати від попереднього шлюбу мала сина. У батька від наступного шлюбу двоє синів. Але Алінка у своєму житті після смерті рідної бабусі залишилася самотньою.

Ось що повідомили нам медики Козятинської ЦРЛ;

-Дівчину привезли до нас у  стані коми.  Була підозра на зламані шийні хребці, але на  наступний  день було деяке покращення, вона шевелила пальцями на руках. Піднімала, дивилась по сторонам, де вона.  Не говорила, тільки шипіла. Але повішання тривало більше 10 хвилин, що призвело до ураження мозку та великих набряків. Це говорить про загибель кори головного мозку і вона не відновилась.  Пішов неконтрольований набряк головного мозку, плюс пневмонія. Ніякі реанімаційні заходи не допомогли, – повідомили нашому журналісту у Козятинській ЦРЛ. – Так, ми хотіли відправити пацієнтку до Вінниці, але вона була нетранспортабельною. Були дихальні розлади.

Вже відомо, що за даним фактом внесено у відомості Єдиного державного реєстру за ст.115, ч.1 “самогубство”, ведеться слідство, вивчають в тому числі причини, що можуть спонукати до суїциду.

Попрощались з Аліною у вівторок як наречену… Все село не приховувало сліз та прийшли з квітами….

Віталіна Володимирова