– Як так можна очорняти ім’я ексзаступника Вінницької ОДА, депутата та голову фракції обласної ради минулого скликання і голови Уланівської ОТГ Олександра Крученюка?… Знаємо, що в Інтернет-мережі бурхливо обговорюється причина смер­ті Олександра Васильовича. Так, дійсно, напередодні Олександр отримав щеплення від коронавірусу. У нього навіть розпухла рука… Тому разом із «33-м» були зацікавлені в тому, щоб нам надали результати експертизи — чи стала вакцинація причиною смерті.

Але навіть в голові не вкладаються інші вигадки. Ось, наприклад, вінницький блогер Антон Булгаков у Фейсбуці написав, що «смерть стала наслідком захлинання рвотними масами». Звідки цей «брєд»?! Яке він право мав таке писати? На які джерела він посилається? Як міг А. Булгаков, який позиціонує себе як журналіст, представник «Інституту ін­формації» опускатися до рівня пліток і поширювати на своїй сторінці інформацію, яка ганьбить честь і гідність покійного? Бо складається враження, наче людина померла чи не напившись? — обурюються його друзі.

Наш кореспондент запитав Валентина Наливайченка – брата покійного Олександра Крученюка – чи буде він ініціювати розслідування причин смерті його 42-річного родича? Як тільки отримаємо відповідь, опублікуємо думку нардепа з цього приводу.

Ми звернулися до вдови Світлани. Вона повідомила, що після сорока днів готова дати інтерв’ю та оприлюднити результати експертизи. Зрозуміло, що і рідних обурють такі «необулгаковські» коментарі.

Олександру Крученюку було 42

– Як можна хайпувати на передчасній смерті батька 3-х дітей? Ця людина взагалі розуміє, що таке мораль? Як вона може називати себе журналістом? – запитують і численні наші читачі.

Що могло спричинити смерть ексзаступника голови облдержадміністрації? – запитали у начальника обласного бюро судмедекспертизи В’ячеслава Жука.

– Це таємниця слідства. Але можу запевнити, що смерть спричинили не наслідки щеплення від Ковіду, бо, щоб вакцина подіяла, потрібно не менше трьох тиж­нів. “Рвотні маси” – це теж не те!

Судмедексперт пояснив, що така смерть настає внаслідок масивної внутрішньої кровотечі.

– Так буває через численні виразки у стравоході, які призводять до крововиливу. Від масової кровотечі людина помирає…

Друзі покійного Олександра Крученюка запевняють, що коли прийде час, рідні покійного при бажанні повідомлять громадськості усі обставини передчасної та раптової смерті відомого по­літика, депутата та голови ОДА.

Каріна МАЄВСЬКА