– Потік відвідувачів різко впав, комунальні платежі різко виросли, кваліфіковані кадри виїхали за кордон, а від влади ніякої підтримки, а навпаки- обдирання та залякування під приводом боротьби з порушниками карантину. Я став свідком, як в ресторан по вул. Магістратська прийшли з перевіркою аж 7 осіб.

Двоє поліцейські патрульної поліції, один дільничний офіцер, один з муніципальної поліції, представниця держспоживслжби і двоє в цивільному не побажали представлятися. В ресторані на 200 посадочних місць в цей час (21.10) відпочивали в окремій кабінці 3 особи в іншому залі 6 осіб із них 2 дітей. Основна претензія – в залу ще зайшли 2 особи. Складаємо протокол на штрафи. Ні тобі попередження ні роз’яснення, а саме головне залякати персонал і відпочиваючих.

Відпочиваючі люди культурні розрахувалися і швиденько покинули заклад. А самі перевіряючі порушували всі норми: не дотримувались дистанції, наближались до персоналу, переходили лінію перед барною стійкою, носили маски не першої свіжості. Виникає логічне запитання. Чи можна такими методами запобігти розповсюдження короновіруса?

Думаю, що швидше самі його розносять, добитися нанесення збитку бізнесу – можна. Працівники вирішили піти в відпустку за власним бажанням. Сказали, що краще сидіти голодними, чим портити нервову систему з такими перевірками. Заклад закрився, буде терпіти збитки і також не надійдуть кошти в бютжет, а контори цих перевіряючих думають, що виживуть на штрафах. Невже це рівень підготовки і інструктажа таких кадрів? Хто давав їм направлення ходити по 7 чоловік і розносити заразу, чи це з власної ініціативи? І чому ці люди абсолютно не єфективно використовують кошти платників податків. Де система попереджень та співпраця з бізнесом. Думаю, платникам податків потрібно об’єднуватись і відстоювати свої права.

Валентина Лісова