На Вінниччині п’ятирічна Тетяна Посоюзна відрізала власне волосся, аби продати його, та за ці гроші купити спеціалізоване харчування для вдвічі старшого за неї хлопчика, хворого на гострий лейкоз. Дитині, крім ліків, щодня потрібна спеціальна їжа.

Одна баночка такої коштує близько 400 гривень. Хлопчик, якому допомагає Тетяна, — 10-річний Артем Білоус.Рік тому у нього діагностували рак крові. Зараз Артем перебуває у дитячому онкогематологічному відділенні дитячої обласної лікарні. Хлопчик на хімії, тож до нього лікарі не пускають.

Загалом, позбутися 40 сантиметрів темно-русявого волосся 5-річна Таня наважилася, бо вже давно хотіла змінити довгі хвостики на стильну і більш дорослу зачіску. А її мама запропонувала їй зробити це з користю для інших.

Спершу з Таніного волосся хотіли зробити перуку для онкохворих дітей.  Втім, компанія, яка цим займається, шити їх безкоштовно відмовилася. Допомагає Артемку як і іншим багатьом хворим діткам волонтерка Надія Дмитрієва, яка заради цього заснувала благодійний фонд.

Віра Малафей