Інформацію про те, що один із місцевих меш­­канців у будинку зберігає за місцем проживання небезпечні предмети, по­ліцейським по­відомили співробітники Служби безпеки України. Підозрюваний — раніше судимий за незаконний обіг зброї та інші правопорушення, він вінничанин. Але нещодавно став жити в Почаєві.

У ході обшуку в його приватному будинку оперативники виявили та вилучили біль­ше двохсот патронів різних калібрів, гранату РГД-5 без запалу та запал до УЗГРМ-74. Чоловік каже, що знайшов весь арсенал на території Почаєва і забрав додому. Планував принести пакет до поліції, але часу не вистачало. Про небезпечну знахідку він начебто неодноразово розпо­відав сусідам. Хоча ті стверджують, що такого не чули. Більш того, нині ходять чутки, що вінничанин тією зброєю хотів вчинити напад на Почаївську лавру, аби дестабілізувати ситуацію.

Вилучений арсенал правоохоронці передали на експертизу в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. Якщо фахівці підтвердять, що набої бойові, то нашому земляку доведеться відповідати перед законом згідно зі статтею 263 ККУ.

Валентина Лісова