Заслужений тренер України, автор книг про тренерську діяльність Дмитро Мариненко потребує нашої підтримки.

Батьки та вихованці відомого у Вінниці тренера шахів Дмитра Мариненка звертаються до усіх небайдужих допомогти легендарному вчителю.

– Дмитро Сергійович — видатна особистість! Людина, яка, незважаючи на стан здоров’я чи інші обставини, вкладає у дітей — своїх вихованців не лише знання, а всю душу. Ра­ніше він займався з учнями в приміщенні школи-гімназії №23, але з початку пандемії змушений був припинити навчати дітей. Але продовжує займатися з бажаючими в онлайн-режимі. Через такі обставини Дмитру Сер­гійовичу геть скрутно. Один Бог знає, як важко цій людині, про що він ніколи нікому не казав… Але нам всім, напевно, треба замислитись, як любити людей і життя настільки, наскільки любить їх Дмитро Сергійович, — закликає підтримати тренера Наталя Токар.

Дмитро Мариненко – заслужений майстер спорту України. Заслужений тренер України. Чемпіон світу серед ветеранів 50+ на першому чемпіонаті світу в 2013 році у Ризі. Багаторазовий чемпіон світу та Європи серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату (ОРА), член національної збірної України з шашок (ОРА).

Тренером працює з 1991 року, спочатку у Дніпропетровську, а з 2002 року у Вінниці. Виховав чемпіонів світу серед юні­орів: Олега Черняка, Олену Смирнову, Івана Антоненка. Чемпіонів світу серед дітей: Дениса Шкатула, Сергія Юрченка. Денис Шкатула став чемпіоном світу серед дорослих. Василь Пікіняр став чемпіоном Європи серед дорослих.

Дмитро Мариненко — автор книги «Роздуми тренера», яка вийшла друком у 2011 році.

На сьогоднішній день не має жодної підтримки за свої заслуги. Спо­діваюсь, ми зможемо щось змінити…

Каріна МАЄВСЬКА