Вже весь світ знає про те, як в одному із готелів Об’єднаних Арабських Еміратів проходили зйомки голих дівчат на балконі висотки. Серед них були білоруски, росіянки і 12 українок. Їх побачив відпочиваючий там росіянин і виклав в Інтернет-мережу. Далі поліція Еміратів вирахувала і арештувала всіх учасників цього «голого шоу». За законами ОАЕ, оголення жінок є кримінальним злочином і за це дають не лише штраф, але і термін ув’яз­нення. До речі, в Україні за порнографію — кримінальна відповідальність.

Ці фото голих українок облетіли весь світ

12 арештованих українок, що позували голими, вже відвідали представники посольства, в час Рамадану домовились про помилування, і дівчатам тюрму замінили на штраф 1300 доларів з кожної і депортацію. Поширилась інформація і про те, що цю фотосесію знімав фотограф із України, вінничанин Володимир Оксамитний, який нині мешкає у Києві. Деякі ЗМІ повідомили, що в його помешканні відбулись обшуки, бо підозрювали, що там може бути підпільна студія.

Багато хто із городян знає цього фотографа особисто. Бо він корінний вінничанин, закінчив тут школу №21, потім став магістром Вінницького аграрного університету, відкрив власну студію. Хто не знав Володимира — бачив його у шоу «Холостячка», яке нещодавно завершилось на телеекранах. На першій зустрічі з Ксенією Мішиною 29-річний вінничанин представився холостячці як фотограф проєкту. Втім, вже під час другого ефіру «Холостячка» відправила його додому, заявивши, що їм не вдалось зблизитись…

Володимир Оксамитний каже, що немає до цих зйомок жодного відношення, а був у Дубаї по роботі

Тому інформація про ці голі зйомки стала для земляків ще однією сенсацією.

Чого він був в той час у Арабських Еміратах і чи знімав там ці фото та ролик? Ось що Володимир Оксамитний повідомив нашому кореспондентові:

– Я працював у Франції, Ізраїлі, Італії, Монако, Туреччині… У Вінниці маю власну студію, але вона не для комерційної діяльності, для душі, задоволення, там знімаю я та люди з моєї команди. Щодо відомих людей, з якими встиг попрацювати — це учасниця телешоу «Фабрика звезд» Тетяна Воржева, «Вінницькі пер­ці», Інгрет Костенко… За честь було знімати ві­домих боксерів Василя Ломаченка та Олександра Усика. Для мене це велика гордість і надзвичайна радість, що саме їхні агенти мені зателефонували. Із Василем продовжую спілкування в Інстаграмі, — зізнається нашому журналісту Володимир Оксамитний.

Цим дівчатам такий спосіб життя подобається

— Фотосесії в стилі «ню» були. Звісно, це дуже цікавий жанр. У першу чергу ти маєш відкидати емоції тоді, коли перед тобою роздягається красива дівчина. Ти маєш тримати себе в руках і робити свою роботу. Це вже після зйомок за бажанням можна запросити на каву…

– Це ви той український фотограф, який знімав голими дівчат? Чи правда, що ці фото призначались для ролика на порносайті?

– Дівчата літають у Дубаї… Бо куди зараз можна полетіти? Ще в Туреччину та Єгипет. Все інше закрито. Ті самі Сейшели — переліт в один бік 2000-3000 доларів. Це невигідно. Я дійсно був там, бо у мене з цієї компанії є кілька дівчат знайомих. Заходив поспілкуватись. Вони не з Вінниччини, але це не я знімав і не мав фотографувати моделей.

– А чому якраз у той час ви там були?

– Летів особисто в Дубаї по роботі. У мене була зйомка офі­ційна — заправки KLO. Ми бачились з тими дівчатами, ось і приплели мене… Поглиблюватись в цю історію бажання не маю. Мене не допитували та не обшукували, все чудово. Якщо цікаво, що було такого серйозного у Дубаї, то по прильоту у нас знайшли позитивний тест на коронавірус. І виходить, що цей тест був помилковим. Ми перездавали і мали купу нюансів.

Для них «карантин не писаний»?

– Кажуть, що у тебе в ОАЕ порностудія. В Києві обшуки наче були? Що скажеш про це?

– Про мене багато що говорять… І нехай собі говорять. Ходять чутки, що я наркоман навіть. До цього ставлюсь з посмішкою. Я скоро лечу на Сейшели, там має бути дуже серйозна зйомка. То уявляю, що вже тоді казатимуть!

А тим часом стало відомо, що організував ці зйомки Віталій Гречин. Він був затриманий у Дубаї за організацію зйомки оголених дівчат у цій країні.

За даними «Страна. ua», Віталій Гречин родом з Києва, але частину життя провів у США. У колах українського бомонду Гречин відомий своєю пристрастю до великої кількості жінок, які оточують його як на знімках в соцмережах, так і в реальному житті.

За свою кар’єру Гречин встиг змінити безліч видів діяльності: від інвестицій до продюсерства еротичного контенту. В інтерв’ю ЗМІ він повідомляв, що народився в Києві, в 1980 році, проте в десять років з батьками переїхав до США. Там він здобув дві вищі освіти (з фінансів і кадрової психології), працював у казначействі «Ford» і навіть служив в американській армії. Потім повернувся в Україну, де дослужував при Американському посольстві в Києві.

На запитання про свою професію Гречин відповів, що «представляє приватний західний капітал, індивідуальних інвесторів з високими статками». Зокрема Гречин розповів, що вкладав гроші західних інвесторів у швейну фабрику «Юність», яка шила шкільну форму ще при СРСР.

Також Гречин стверджував, що співпрацює з американським посольством у проєкті з будівництва дипломатичного містечка для американців в Україні. Однак, зазначає видання, через 11 років після цього інтерв’ю ніяке дипломатичне містечко так і не з’явилося.

Гречин стверджує, що знайомий з Бараком Обамою і навіть фінансував його передвиборчу кампанію в США.

У колекції фото Гречина з американськими знаменитостями є кілька знімків з голлівудським актором Джорджем Клуні.

Також Гречин повідомляв, що відкривав магазини для братів Кличків і їх партнерів у Києві в 2002-2003 році і дружить з ними, а Віталія Кличка підтримував на виборах мера.

Також ходять чутки, що він організовує вечірки для українських депутатів. На цих вечірках традиційно присутні дівчата з «ескорт-свити» Гречина.

Головна відмінна риса Гречина — манера оточувати себе великою кількістю дівчат модельної зовнішності. Цю свою слабкість Гречин не приховує, а навіть, навпаки, всіляко демонструє у соцмережах. У Гречина є фото з десятками жінок в різних локаціях: на яхті, на рибалці, на пляжі. Багато знімків з відпочинку за кордоном.

Відомо, що 23 лютого Гречин святкував 41-й день народження в Буковелі. Вивчивши фото зі свята, ЗМІ дійшли висновку, що деякі гості потім вирушили з іменинником у Дубаї.

Публічно Гречин веде лакшері-життя. Він збирає тусовки з простих сільських дівчат, не моделей, які готові на все заради закордонної поїздки. Він своє «стадо» дівчаток регулярно «вигулює» і не приховує цього. Але ось остання поїздка в Дубаї з оголеною фотосесією закінчилася для нього і його подруг погано, — заявило знайоме з ним джерело. Якби Гречина визнали організатором непристойного знімання, йому загрожувало б до півтора року в’язниці.

«Никто не ездит е**ться такими группами, это бред. С ними поехал фотограф и организатор вечеринок», — написала одна із подруг затриманих дівчат.

Із фото, які облетіли весь світ, вже впізнали майже усіх українок. Вони в основному студентки українських вузів, є манікюрниці та ті, що роблять тату. Але є і доньки олігархів, які не через гроші брали участь у таких зйомках… Просто такий спосіб життя подобається. Як там із онлайн-лекціями у вузах?

Андрій Власенко
Вікторія Микитюк