Після виступу в газеті «33-й канал», де я скаржилася на відсутність дороги і на те, що наша Новосілка приречена на вимирання, я отримала великий лист від облдержадміністрації.

Мені на трьох листках розписали, що в них не­має коштів, але місцева влада на цілком законній під­ставі може ви­ділити гроші на дорогу.

Я просила старосту Бахтина написали листа до голови Мурованокурилове­цької ОТГ Галини Цибульської, бо се­ло гине! Але він сказав, що не буде цього робити, бо Галина Миколаївна чітко сказала: дороги не буде і грошей теж.

Знову приїхала я до Вінниці, подзвонила до помічника Борзова. Він відправив мене до Піщика. У приймальні відповіли, що його немає. Я дзвонила до Служби доріг, кажу, що 6 років борюся за дорогу до Новосілки! А мені: чого ви кричите? Дзвоню на «гарячу лінію» Кабміну. Там відповіли: направимо на облдержадміністрацію… В Адміністрації Президента навіть ніхто слухати не став, бо Новосілка з її проблемами далеко, та й добратися туди реально неможливо. Мене банально пустили по колу!

Дороги до моєї рідної Новосілки немає. А від того, як ставляться до мене чиновники, переконуюся все більше, що не буде. Тому я пообіцяла в облдержадміністрації привезти до Вінниці все село — нас там небагато залишилося!.

Через те, що немає дороги, і «швидка» до нас не приїжджає, я була змушена перевезти до Мурованих Курилівців свого батька Петра Юрковського, інваліда І групи. То й тут, виявляється, проблеми — вулиці не освітлюються. І це центр ОТГ! На всі наші звернення від голови ОТГ нуль емоцій.

Я на сесію прийшла, щоб звернутися до депутатів, бо пані Цибульська мене бачити не хоче. То мене вигнали з приміщення райдержадміністрації. І таке свавілля я вже не знаю, як зупинити! Старости нічого не вирішують, бо за свої призначення платили немалі гроші.

Людей пані Галина не чує, нікого не приймає, на звернення пише відписки. Через газету вже хочу звернутися до Галини Цибульської: нехай більше переймається проблемами простих людей!

Ілона ВАЛЬТЕР