В Україні за проїзд пільговиків не будуть оптом розплачуватися з перевізниками з бюджету, а кожен пільговик буде отримувати певну суму грошей на проїзд, якій він зможе скористатися на свій розсуд. Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна, – повідомляє Укрнет 16 квітня.

Монетизація пільг буде вигідна як перевізникам, так і пільговикам. Перші відразу отримуватимуть плату за проїзд в повному обсязі, а другі не будуть стикатися з проблемами, коли водій маршрутки намагається висадити пільговика. Передбачається, що пільговикам будуть оплачувати в середньому 25-30 поїздок на місяць. Все, що понад цієї норми, їм доведеться оплачувати зі своєї кишені. Пільговики, які їздять мало, зможуть зекономлені кошти витрачати на свій розсуд.

Місцева влада буде визначати – чи видавати пільговикам гроші в готівковій формі, чи залишити безготівковий розрахунок з перевізниками. І яку суму платити пільговикам на руки. Незважаючи на карантин, в Україні підвищуються ціни на проїзд. У багатьох регіонах підвищення очікують найближчим часом.

Ірина ЗОНОВА