Вінницький жіночий футбольний клуб вищої ліги «ЕМС-Поділля» здобув першу перемогу у 2021 році. Гра проходила на стадіоні Палацу дітей та юнацтва.

Підопічні Олександра Дудніка перемогли «Уманських пантер» – 1:0. Єдиний м’яч на 48-й хвилині за рахунок технічних індивідуальних дій провела Марія Викалюк. Вона завершила швидку атаку і влучно пробила в дальній кут. У гостей практично не було шансів зрівняти рахунок. «ЕМС-Поділля» володів ігровою ініціативою і мав ще гольові шанси – після швидких атак і стандартів.

Це був другий тур завершального етапу чемпіонату України з футболу серед жінок (вища ліга)  В попередньому турі «ЕМС-Поділля» поступився у Миколаєві місцевому ФК «Ніка» – 0:3.  Вінничанки грають за 7-10 місця. Наразі вони передостанні.

-Але вилетіти із вищої ліги, думаю, ми не можемо. Від останньої в таблиці команди «Буковини» (Чернівці) відірвалися на 4 очки. Окрім того, перед початком чемпіонату дві команди знялися із вищої ліги – «Ятрань» (Уманський район, Черкаська область) і ФК «Костополь», – розповів Олександр Дуднік.

У 2021 році за «ЕМС-Поділля» вже не грає краща молода футболістка України, нападник Юлія Христюк, яка тепер навчається і грає в США. Але наша команда суттєво оновлюється – на перспективу.

-Юлію Христюк замінити важко, адже це гравець національної збірної України. Але ми все ж обходимося без послуг футболісток з інших регіонів. Натомість залучаємо до складу молодих місцевих вихованок, навіть 2006 р.н. Цією перебудовою дуже задоволені. Адже в майбутньому матимемо дуже хорошу команду, – додав Олександр Дуднік.

Наступну гру «ЕМС-Поділля» проведе проти «Буковини» (Чернівці) 26 квітня. Початок гри проти аутсайдера вищої ліги на стадіоні Палацу дітей та юнацтва Вінниці – 14.00.

Фелікс ЖАНІН