16 квітня у Вінниці відкрили черговий «Олімпійський куточок». Сталося це у комунальному закладі «Гімназія №24 Вінницької міської ради», що розпочала свою діяльність лише 1 вересня 2020 року та розташована в одному з густонаселених районів міста – Поділлі.

У планах і закладу, і відділення НОКУ є облаштування олімпійської кімнати–музею. Проте все починається з малого… «Олімпійський куточок», який допомагає облаштувати відділення НОК України у Вінницькій області, стане початком цієї реальної мрії. У власність гімназії було передано брошури, спортивні енциклопедії, книги про Олімпійські ігри та культурну спадщину Стародавньої Греції, а також Олімпійський прапор.

На відкриття «Олімпійського куточка» як гість завітав голова обласного відділення НОКУ – дворазовий срібний призер Олімпійських ігор та заслужений майстер спорту з плавання – Павло Хникін, який в режимі онлайн привітався та познайомився з учнями 7 класів, й завершив свою двадцятихвилинну вступну промову такими словами:

– Займаючись улюбленим видом спорту, ніколи не ставте собі ніяких обмежень та перешкод, і завжди впевнено йдіть до своєї мети!

– Я вже обрав спорт, яким я хочу займатись, – зауважив учень Микита, – хочу стати пілотом «Формули-1».

– Просто обрати спорт – цього замало. Треба наполегливо щодня робити кроки на зустріч до своєї мрії, старанно тренуватись, удосконалювати техніку та навички. Хоча я чув, що цей спорт стартує з віку 3-5 років, але можу впевнено сказати, що немає нічого неможливого, і розпочинати займатись будь–яким спортом ніколи не пізно, – запевнив Павло Хникін.

Діти запитували стосовно дієти для спортсменів, коли краще починати робити кроки у професійному спорті, про спортивні травмування та, як взагалі виникає бажання займатись спортом?

– Коли під час тренувань ти знайомишся з іншими спортсменами, починаєш дружити, більше спілкуватись, їздити командою на змагання, вболівати за друзів, брати участь в естафетах, показувати результати та досягати цілей, тоді і з’являється справжнє бажання та розуміння, що дійсно спорт – це дуже важливо в житті, це сильно мотивує, надає сенсу твоїм діям, – надав відповідь Павло.

– Чи доводилось Вам рятувати людей від утоплення? – запитав один із учнів.

– Так, було декілька випадків, наприклад, одного разу я врятував дівчину–студентку, яка не розрахувала свої сили, але це відбулось не у відкритій водоймі, а в басейні, де були присутні й інші тренери.

– Чи жертвували Ви чимось заради спорту та своєї мети? – спитали діти.

– Я не вважаю, що я чимось жертвував, скоріше це був мій усвідомлений вибір, який в подальшому надав можливості стати сильним та відомим на весь світ атлетом, досягти високих результатів, здійснити свої мрії. І кожен має зробити в житті саме свій правильний та свідомий вибір! – зауважив Павло Хникін.

– Дуже позитивне завершення нашої дискусії, – підвела підсумки завідуюча директорки гімназією Мая Андріївна, – мені здається, що це стане слоганом нашого «Олімпійського куточку»: «Спорт – це твій вибір, а вибір – це твоє життя!»

Наприкінці заходу діти зааплодували  та подякували за таку вичерпну розповідь про шлях до успіху.

– Відкриття «Олімпійського куточку» – це важлива подія для гімназії. До того ж, заклад активно бере участь в різного роду творчо-спортивних заходах навіть під час пандемії. Так ось, наприклад, нещодавно у Всесвітній день здоров’я учні та їхні родини взяли участь в онлайн-челенджі «Тато, мама і я – спортивна сім’я», метою якого було підкреслити важливість здорового способу життя,  фізичної та психологічної гармонії людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища. Зважаючи на це, збираємося і далі тісно співпрацювати як з гімназією №24,  так і з іншими освітніми закладами, які готові та прагнуть розділяти олімпійські цінності, – надав коментар голова відділення після онлайн зустрічі.