Утім, далі  пункту пропуску «Могилів-Подільський” їм пройти не вдалося. Про це повідомляють на сторінці Могилів-Подільського прикордонного загону у Facebook.

Під час перевірки довідок прикордонники встановили невідповідність бланків їх оригіналу. Окрім цього, під час зчитування QR-коду було виявлено відсутність даних про проходження тестування у медичному закладі, який був зазначений у документах.

Виявляється,  правопорушники використали сучасні комп’ютерні технології, аби у такий спосіб заощадити час та кошти. До слова, кількість фальшивих довідок про результати ПЛР-тестів при перетині державного кордону України значно зросла. З початку 2021 року прикордонники у Могилів-Подільському виявили майже 30 фальшивих довідок.

На сайті прикордонники застерігають:

«Звертаємо увагу громадян, які планують відвідати іноземні країни, використовуючи підроблені документи можна замість бажаної подорожі отримати тривалу заборону на в’їзд у країну.

Прикордонники направили повідомлення Нацполіції про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого ст. 358 ККУ (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Ілона ВАЛЬТЕР