В маленькій Теклівці на Крижопільщині було людно, як ніколи. Відчинені двері церкви, яку у свій час побудував для односельців письменник та політик Володимир Яворівський.

Як і в далекому Києві, тут також пройшла панахида за упокій душі Володимира Олександровича. Зійшлися теклівчани, приїхали друзі, знайомі, представники влади. «Це справедливо, аби тут теж горіла свічка й лунала молитва. Бо ця ошатна церква стала часточкою його душі, яку він залишив для земляків», – сказала голова Городківської громади Олена Резнік. І, як зауважив священник отець Петро: «Для нас він зробив чимало, ми ж за нього можемо тепер щиро помолитися».

У спогадах друзів покійного письменника: Володимира Кубаля, Євгена Савицького, голови адміністрації Тульчинського району Олександра Гаврилюка Володимир Яворівський був і залишиться щирим товаришем, готовим зажди прийти на допомогу, великим патріотом України в боротьбі за її волю та проти олігархічного феодалізму. В усіх, хто згадував видатного земляка, на очах були сльози. Євгеній Савицький провів охочих до рідної хати Яворівського: «Тут Володя відпочивав душею. Іноді залишався переночувати, набратися сили від батьківської землі».

Лунала заупокійна молитва в теклівській церкві, горіли свічки. І кожен присутній вірив, що душа Володимира Яворівського сьогодні була тут. Спочивай із Богом, наш земляче. Ти віддав Україні всього себе.

На лавочці Савіцький Євгеній друг Яворівського
Церква яку збудував Яворівський

Валентина Гижко