Всі учасники пленеру цього вечора роз’їхались по домівках , але емоції від цих двох днів зашкалюють! З почуттям, що ми зробили щось дуже важливе Тільки усвідомте завтра вже панський міст, лісові стежки, 700-літні дуби будуть зовсім інші. Час не щадить нікого і нічого. Але на полотнах художників вони залишаться не змінні стоп кадр цих днів очима митців подаровані нашим нащадкам, – розповіла про пленер його учасниця – Тетяна Поплинська із Ямполя.

– Цих два дні ми жили поєднанні творчістю та красою природи вже такої нам рідної Феліціанівки-Безводного. Недільним ранком з’їхалися до Безводного неймовірно круті люди, неймовірно талановиті художники, які прожили цих два дня на одній хвилі, з однією ідеєю, одним почуттям, як одна команда. Вони зробили те що задумали і навіть більше . Своїй зустрічі вони завдячують організаторам цього пленеру начальнику Відділу культури, туризму і релігії Ямпільської міської ради, голові ГО”Ямпільщина туристична”, всім спонсорам та всім хто був залучений до організації і проведення мистецького пленеру художників.

Від імені всіх учасників дякуємо Безводному за вашу гостинність. Старості громади та лісничому – за незабутню екскурсію, подорож у минуле, в історію та традиції Безводного. Окрема подяка кухарям. Ви неймовірні , під час своєї роботи нам іноді здавалося, що ви нас годуєте через кожну годину, дякуємо за ваші смачні страви. Ми відчували, що вони приготовлені з любов’ю І як не згадати “Берегиню” – ваш спів ще лунає в наших серцях . Дякуємо садибам, які прийняли художників. Дякуємо жителям, які приходили, знайомилися, фотографували й милувалися роботами. Кого забула, теж вам дякуємо.

З любов’ю, повагою та вдячністю,
учасники пленеру:
Наталя Вусик – Вінниця
Василь Рижий – Ладижин
Едуард Костюк – Ямпіль
Віктор Паскаленко – Ямпіль
Тетяна Поплінська – Ямпіль
Лілія Гудзь – Клембівка
Веніамін Кирган – Клембівка
Володимир Гумений – Безводнее.

А також велика подяка всім художникам, які долучилися до такого важливого проєкту – зберегти красу рідного краю на полотнах своїх картин.

– На жовтень 2021 року плануємо провести державний пленер митців художнього полотна із залученням майстрів пензля та фарби Харківської, Вінницької, Одеської та інших областей України, – повідомив колишній голова Безводного Володимир Бойко.

Роман Ковальський