Триває серія перехідних матчів за право грати у жіночій волейбольній Суперлізі. Там змагається «Білозгар-Медуніверситет» із Вінниці. В минулому сезоні розпрощатися із елітою вінницьку команду змусила саме «Полтавчанка-ПНПУ». Тепер доля звела їх знову – зустрілися друга команда вищої ліги (тобто наша) і передостання Суперліги.

Полтавський колектив у перших двох матчах перехідної серії на власному майданчику зазнав поразок – 1:3 (14:25, 21:25, 25:22, 21:25) і 2:3 (26:24, 25:22, 23:25, 20:25, 11:15). І це при досить упередженому суддівстві на користь господарок майданчику, на що звернула увагу головний тренер «Білозгар-Медуніверситет» Юлія Якушева. Вона сказала, що «у другому матчі судді буквально відривали нам голову, за всі роки у волейболі ще такого не бачила».

У першій зустрічі лідерка вінничанок Валерія Якушева набрала 32 очки. Натомість в другій грі суперниці приділили нейтралізації Якушевої значно більше уваги, і попервах це призвело до позитивних наслідків. Але її вдало підтримали партнерки по команді, і це знову призвело до успіху.

Перехідна серія триває до трьох перемог. 23 квітня у Вінниці відбудеться третій поєдинок. У разі потреби там же 24 квітня гратимуть четвертий матч.

Фелікс ЖАНІН