Вранці 17 квітня в акушерсько-гінекологічному відділенні Гайсинської центральної районної лікарні жінка народила дитину, але після пологів зникла із закладу.

Новонароджена дівчинка здорова, вагою 3500 грамів, нині за батьків їй весь медичний персонал, а правоохоронці разом з небайдужими взялись збирати кошти на суміш, підгузки та інші необхідні речі.

– Близько четвертої ранку медична сестра пологового відділення почула крик. Коли вийшла, помітила вагітну, яка заявила, що зараз буде народжувати. Жінку негайно забрали до пологової зали, і та народила здорову дівчинку вагою 3500 грамів. Їй поклали маля на груди, дочекались, аби відійшло місце. Породілля документів при собі не мала. Мовляв, рідні привезуть згодом. Надала про себе в усній формі інформацію, яка і була записана у її картку. Начебто звати її Ольга Мельник, 1983 року народження. Що це сьома вагітність та четверті пологи. Вона з Києва, їхали зі співмешканцем до свекрухи у його рідний Брацлав, і тут зрозуміла, що ось-ось стане мамою, — каже начальник відділу ювенальної превенції Гайсинського районного управління поліції Наталія Гудима. — Після пологів жінка провела 15 хвилин у душі, переодягнулась і зникла. Номер телефону, який вона залишила, недійсний. За названою адресою виїжджали столичні правоохоронці, там така не проживає, на обліку теж не перебувала. Тобто повністю все видумане. На жаль, жодного фото чи камер, які б могли зафіксувати породіллю, нема. Я не розумію, з якою метою жінка так вчинила. Але я дуже вдячна, що вона не залишила дитину під плотом, дверима, бо тоді була б біда.

Зараз Наталія Гудима робить все можливе, аби встановити анкетні дані та розшукати маму дівчинки. Адже через три місяці має вирішуватись доля дитини. Якщо за цей час жінка одумається і прийде, то їй дівчинку віддадуть. Якщо ж напише про відмову, служба у справах дітей клопотатиме про позбавлення батьківських прав. Нині крихітка перебуває у Гайсинській лікарні, де про неї добре дбають.

«Я теж не можу бути осторонь і розпочала збір коштів, щоб дитині купувати памперси, суміш, одяг та інші необхідні речі. Допомагають, хто чим може, я така зворушена. Ви знаєте, дівчинка така красунечка, в мене просто серце розривається. Шатеночка, наче та ляля».

За словами Наталії Гудими, це вже не перший випадок, коли залишають новонароджену дитину на Гайсинщині.

– Якось був випадок, коли матір з нашого району народила хлопчика на свято Дмитра. Так ми його і назвали. Жінка, як тільки стала на облік, з першого ж дня казала, що не забиратиме його. Бо нема куди. Як народила – ми прийшли до неї. Пам’ятаю, як просила одуматись, такий гарний хлопчик. Але співрозмовниця попросила строго не судити. Мовляв, чоловік випиває, взяв її з дівчинкою, і йому все одно.

Зараз хлопчик живе у чудовій родині. Скажу більше – і про цю новонароджену дівчинку вже теж телефонують та розпитують. Я впевнена, що все в неї буде добре!

Віталіна Трудько

Хто володіє будь-якою інформацією про можливу особу породіллі, телефонуйте до поліції за номером 102. Хто має можливість допомогти фінансово, номер карти Ощадбанку: 5167 4999 9906 8192 (Гудима Н.М.).