20 квітня біля приміщення Барської міської ради зібрались біля 20 батьків, щодо відновлення повноцінного навчання в школах. Вони нарікають на нижчу якість при дистанційному навчанні та досить великий об’єм матеріалів на самоопрацювання. До того ж, окрім знань, школа формує особистість, наголошують батьки, а, не відвідуючи школу, діти не отримують навичок соціалізації.

-Вони звернулись до Барського міського голови В. Саволюка, який поспілкувався з присутніми, а також до начальника відділу освіти Барської міської ради А. Сторожук з проханням якнайшвидше поновити стаціонарне навчання. На зібранні були присутні головний лікар КНП «Барська міська лікарня» О. Костенко та М. Іванов, начальник Барського управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Барська міська рада вважає перехід на дистанційне навчання в нинішній надзвичайно складній ситуації з коронавірусом виправданим і необхідним. Адже навіть при цьому в районі щоденно додається по кілька захворівших на коронавірус дітей- повідомили у пресслужбі мерії.-Варто також розуміти, що в школах навчається чимало дітей з сімей, де є хворі дорослі, діти при цьому цілком можуть переносити вірусну інфекцію іншим однокласникам та й дорослим, нерідко навіть не відчуваючи цього. Про це говорить той, наприклад, факт, що в Полтавській області закрили вже 13 дитячих садків через спалахи там коронавірусу. Так, Полтавщина далеко, але ж ми не хочемо, щоб щось подібне повторилось у нас?

До того ж, дистанційне навчання введено не тільки на території нашої громади, а по всій Вінницькій області та в більшості інших областей. І зроблено це за рекомендаціями Кабінету Міністрів України та МОЗ. На карту фактично поставлено найдорожче, що у нас є – здоров’я наших дітей, чим аж ніяк не можна ризикувати. А при спільному навчанні такий ризик зростає в багато разів. Міський голова В. Саволюк, наприклад, зауважує, що, серйозно зваживши всі «за» і «проти», він, як батько, «вибирає здоров’я своїх дітей. І такий вибір роблять більшість батьків. Краще мати здорову дитину з, можливо, трохи меншими знаннями ( хоча це не факт ), ніж дитину зі, знову ж таки, можливо, трохи більшими знаннями, але, не дай Бог, хвору на цю дуже важку недугу».

Зрештою, вирішено провести чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за присутності представників батьківських комітетів місцевих шкіл. Засідання відбудеться у п’ятницю, 23 квітня о 14 годині в залі засідань міської ради. Про результати засідання буде повідомлено додатково.

Валентина Лісова