Повномасштабний наступ Росії на Україну малоймовірний. Але вона буде посилювати диверсії, провокації, наступи бойовиків і протиукраінську пропаганду. Робитиме все, щоб економіка Украіни не розвивалась, а Україна зубожіла і народ був невдоволений життям в цій державі. Щоб замість коштів на добробут – держава трапила на гібридну війну, розв’язану нею на сході.

Щоб посіяти хаос та зневіру. Вона і далі буде проводити диверсійні масштабні операції. Якщо їм не «дрогнула» рука підірвати склади зброї у немов би дружній Чехії, труіти людей у Великобританії, убивати у Німеччині неугодних Кремлю, то що їх зупинятиме в Україні?

Росія вибрала Україну, як майданчик тиску на США та Європу за всі санкції, які проти неї вводять.

Хоча, отруєння Скрипалів, Навального, підрив військових складів у Чехії російськими розвідниками і реакція на це світу – ніякого відношення до нас не має.

Ось що повідомляють розслідувачі:

– Експерти ICG зазначають, що Росія наполягає, що це скупчення військ пов’язане з навчанням. Проте розгортання Москвою десантників в окупованому нею Криму та створення базового табору у Воронежі, що за 5 годин їзди від східного кордону України, – це не прості перестановки, пишуть дослідники.

Україна стає епіцентром протистояння Росії та Заходу, що посилюють і західні санкції проти РФ, хоча вони викликані різними причинами і часто не пов’язані з Україною.

І нас треба бути готовими до такого сьогодення і завтра.

Найкращий і єдиний спосіб зараз зменшити напругу і забезпечити Україні спокій – ВР, Президенту, вийти із пропозицією до США надати нам статус «Позаблокового друга США», який сьогодні мають 18 країн.

Серед них Японія, Фінляндія, Південна Корея.

Зрозуміло, що ми не повинні відмовлятись від плану вступу до НАТО, але це займе роки. Гарантії безпеки, які до речі ми отримали ще під час Будапештського меморандуму і підписання Угоди про безядерний статус. Зокрема від США, Великобританії, Франції та Китаю. Про Росію, яка такі ж гарантії, серед інших підписантів, давала нам, вже мови не ведем. Бо в цій ситуації вона вже відповідач за порушення територіальної цілісності Украіни та економічний тиск, а не гарант.

Знищення 3-го К світі потенціалу розпочалось з Вінниці, де розміщувався штаб 43-і ракетної Арміі. Ми були очевидцями тих подій і на наших очах розформували 10 найкращих дивізій Збройних Сил Украіни.

Середній вік скорочених високоосвідчених солдатів та офіцерів сягав 38 років.

За оцінками експертів ядерний потенціал, який ми знищили, розу комплектувати та залили бетоном цілі підземні ракетні містечка, оцінюється у більше 600 млрд. доларів. Це найбільше у світі самопожертва во ім’я миру та через довіру слову і діям найбільших у світі ядерних держав. Під Будапештським меморандумом стоять підписи Президентів тих держав. Скажіть, ми маємо право після наведених фактів негайно звернутись до США і попросили надати нам такий статус?! Так!

То чого ми цього не робимо?

Тетяна Квасюк