– Пригадую, що в школі мама віддавала мене на заняття у різноманітні гуртки, але чомусь творчого спрямування, — каже Ірина. — А вже у 2010 році, коли я поїхала на навчання у Хмельницьку область, захотіла займатись спортом. Стала ходити до тренажерної зали. Два рокм тому я зустріла тренерку, яка була професіоналом у бодібілдингу, й вирішила спробувати. Мій перший старт був через три місяці — я здобула титул чемпіонки.

Ірина успішно будує кар’єру, втілюючи свою мрію до самовдосконалення.

До наявних титулів фіналістки чемпіонату Європи-2019, чемпіонату світу-2020 спортсменка додала «бронзу» Кубка України.

Про бодібілдирок кажуть, що це — суцільна «груда» м’я­зів, але наша тендітна красуня Ірина Лукашук приголомшує своєю фізичною формою та жіночністю. При зрості 166 вона важить 49 кг, об’єм талії — 55 см. Плюс інтелект! За плечима у Ірини дві вищі освіти: педагогічна та міжнародні відносини!

— Культуризмом почала займатися ще в університеті. Спочатку було цікаво для самовдосконалення, а згодом захоплення переросло в серйозне та свідоме заняття, — розповідає Ірина.

Своїм успіхом Ірина завдячує своєму тренеру Анастасії Горобець. Бо правильний вибір тренера, як вважає, є головним секретом успіху в кар’єрі спортсмена. Перед змаганнями обмежує себе в усьому. В день виступу з’їдає по 3 спресовані хлібці, взагалі не п’є води, вживає мало їжі. Це — «издержки» професії, які становлять водночас і секрети успіху в ній. Ірину завжди підтримує мама, Оксана Станіславівна. Якщо раніше вона дещо не розуміла такого потягу доньки, то тепер повністю на її боці. «Сильний подолає перешкоду, мудрий — увесь шлях, — коментує успіх доньки пані Оксана. – Я тішуся її успіхами, радію перемогам! Працювати над собою — найскладніше завдання».

Віталіна Трудько