За медалі там боролися представники двох десятків областей, серед яких й Вінницька. До нашої збірної входили вісім юних силачів із міста над Бугом, Городківки, Турбова і Жмеринки. Вихованець Городківськоі школи Максим Гижко здобув срібло чемпіонату України. Його підготував відомий наставник штангістів Олександр Рябенький. Спортсмену і тренеру із поїздкою на чемпіонат України допомогли місцеві підприємці: Олександр Кравець, Сергій Килімник, Олександр Копанов, Олександр Гуменний, Олександр Кожухар і Василь Мордванюк.

Ще низка юних атлетів Вінниччини виступили гідно, побили власні рекорди та рекорди області.

– Максим Гижко неодноразово був переможцем обласних змагань. Навіть був чемпіоном області у ваговій категорії до 55 кг серед дорослих! Максим Гижко серед юнаків до 13 років на чемпіонаті України став п’ятим, а зараз спромігся сягнути срібної вершини. Він їхав фаворитом, але в підсумку посів друге місце. За останні два роки штангісти Городківки вибороли повний комплект медалей на чемпіонатах України: золоту, дві срібних і бронзову, – сказав Олександр Рябенький, який працює тренером Крижопільської ДЮСШ.

Незважаючи на серйозні досягнення спортсменів Городківки, залишається незрозумілою ситуація щодо відділення ДЮСШ у цьому містечку. Власна ДЮСШ тут ще не відкрилася. Це планується на вересень 2021 року. А відділення Крижопільської ДЮСШ в зв’язку із адміністративно-територіальною реформою в Городківці буде закрито.

-В Городківці є чудове приміщення, яке планувалося під спортивну школу. На жаль, поки воно не використовується за призначенням, – додав Олександр Рябенький.

Фелікс ЖАНІН