У Вінниці тривають пошуки 24-річного Михайла Зубчука. До його пошуків залучені поліція, Нацгвардія та волонтери.

Відомо, що Михайло Зубчук повертався після дня народження і раптово зник. Михайло — єдиний син у матері, а жінка зараз бореться з онкологією та переконана, що залишити її хлопець не міг.

Варіантів немає абсолютно, він домашня дитина, він мав їхати додому. Було викликане таксі на його адресу, їхати додому, в якийсь момент, що ним керувало, він відійшов від компанії й побіг і далі все, — розповіла мати хлопця Надія Лукаш.

Нацгвардія, поліція та волонтери декілька днів прочісували лісосмуги, оглядали підвали й закинуті будівлі. Водолази перевірили озеро у Тяжилові, адже саме в цьому районі міста Михайла бачили востаннє.

За словами волонтера Володимира Муляра, вони припускають, що зниклого хлопця могли побити та вивезти. У поліції відкрили кримінальне провадження. Слідчі кажуть, що вже опрацювали гігабайти відео та опитали сотні свідків, але зачіпок поки що немає. У ніч, коли зник Михайло, бачили бійку неподалік на автовокзалі, а тому припускають, що хлопець, можливо, міг бути там.

Повторно будуть обстежуватись водойми, паралельно відпрацьовується версія можливого конфлікту на Східному вокзалі, ми встановлюємо усіх осіб, які там були, чи учасниками, чи очевидцями, — прокоментувала речниця ГУ НП у Вінницькій області Анна Олійник.

Рідні та друзі не зупиняються у пошуках Михайла. Громадян, які володіють інформацією, яка може допомогти у пошуку просять повідомляти. Зателефонувати можна до поліції за номером «102».

Крім того, вчора матір зниклого Надія Іванівна написала пост, в якому просить відгукнутись тих, хто щось знає про зникнення її сина!

-Звертаюсь з проханням до всіх. Мені важко писати ці слова, але я вимушена це робити. Пропала моя єдина дитина, моя надія, радість і опора, моє життя. Він з 11 років підтримував мене під час хвороби, завжди говорив мені, що все буде добре і зі мною і з ним. Зараз сталась така ситуація, що мій синочок зник, знайти його поки що ми не змогли. Я прошу тих, хто можливо знає, що сталось з моїм сином: ви ж люди, маєте серце, душу, вас також народила ваша мати, яка завжди за вас турбується і переживає, якщо вже так сталось, прошу вас повідомити мені його місце. Кожна мати хоче знати де її дитина. Я вас благаю, повідомте мені анонімно, з мого боку питань не буде, я тільки хочу знати де моя дитина. Мій тел. 067 433 50 04

Нагадаємо, що востаннє Михайла Зубчука бачили у неділю, 11 квітня, близько першої години ночі в мікрорайоні Тяжилів поблизу зупинки громадського транспорту «Мрія».

Прикмети зниклого: зріст – 190 см, середньої тілобудови, темно-русе волосся. Був одягнений: темні джинси, темну куртку та чорні кросівки.

Валентина Лісова