Чітко і конкретно про результати роботи за останні три місяця розповів Микола Суржиков, начальник ГУ ДПС у Вінницькій області, на прес-конференції “100 днів на посаді: підсумки, напрацювання, плани” 20 квітня.

-Зібрано 4,4 млрд зведеного бюджету, З них до держбюджету 2,1 млрд грн. Приріст проти січня-березня 2020-го року: ПДВ – +18%, ПДФО – +8%, податок наприбуток – +10%, військовий збір – +12%, – повідомив Микола Суржиков. – До місцевого бюджету зібрано 2,3 млрд грн.  Приріст відповідно: ПДФО – +9,5%, податок на нерухомість – +31%,  податок на землю – +2%. Важливо, що додатково до минулого року є 365 млн грн. надходжень — незважаючи на те, що бізнес працює в умовах карантину!

Аналізуючи структуру надходжень по галузях, Микола Суржиков відзначив, що 20% дало сільське господарство Вінниччини, 19% – промисловість, 11% – держуправління, 9% – торгівля, 6% – освіта і наука, 5% – охорона здоров’я, 21% – ін.

24 “Центри обслуговування платників” діють на території області, надають послуги 105-ти тис. користувачів. Набувають популярності “Електронний кабінет платника податків”, інформаційні сторінки у Інстаграм, ФБ, веб-порталах.

Ірина ЗОНОВА