Дмитро Герасимов — вінницький чемпіон, який займається хореографією більше 6-ти років.

На його рахунку сотні перемог та досягнень. Проте остання перемога приємно здивувала всіх. Його талант оцінив особисто міський голова Трускавця. Він зазначив, що такого рівня хореографії вже давно не було в Україні. Адже танець на болючу тематику — коронавірусну пандемію. Так і називається: «Дихати вільно».

– Ідея створити таку тан­цювальну композицію виникла у мого хореографа Світлани Замаруєвої близько року тому. Коли нас закрили на карантин, найбільше постраждали спортсмени. Бо можливості займатись та розвиватись просто не було, — ділиться Дмитро. — Хто б міг подумати, що невеличкий танок про бажання людини відчути свіже повітря без маски переросте в цілу тацювальну композицію. Ми додали десятки акробатичних та гімнастичних елементів, аби показати, наскільки боляче спостерігати за ситуацією у світі. Десятки близьких кожної людини проходили через цю боротьбу за життя, боротьбу із коронахворобою. Кажуть, що підлітки не сприймають загрози пандемії серйозно. Але це не так, я вас запевняю.  Міжнародний конкурс-фестиваль у Трускавці був останнім, котрий проводився в Україні. І мені дуже приємно завоювати прихильність глядачів та головний приз конкурсу — Гран-прі. Я росту у танцювальній родині. Ми часто виступаємо квартетом — мама, тато, я та сестричка Анастасія. Нещодавно отримали «золото» на престижному конкурсі.

Заради перемоги тренувалися практично кожного дня. Хореографія — це хобі наймолодших учасників квартету — мене та сестрички Анастасії.

А от мама Ірина в молодості полюбляла бальні танці, але професійно їх так і не опанувала. Тому своїм спортивним захопленням називає йогу, якою займається близько 10 років.

Тато Сергій також підтримує вподобання сім’ї — здоровий спосіб життя – та у вільний час відвідує секцію карате.

Всі разом ми займаємось сучасною хореографією, але, окрім цього, ще і акробатикою та гімнастикою. Тому всім, хто мріє стати чемпіоном завтра, рекомендую почати займатись спортом вже сьогодні.