Найбільше обговорення викликало всього кілька питань, зокрема, тих, що стосувалися нової редакції обласної програми «Питна вода» на 2008-2020 роки, відтворення лісистості, Програми енергозбереження для населення та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. За інші питання, у тому числі, котрі раніше викликали чималий резонанс (наприклад, про погодження технічної документації із землеустрою та укладення договору про встановлення земельного сервітуту на частину земельної ділянки комунального некомерційного підприємства «Подільський регіональний центр онкології Вінницької обласної Ради», чи про зміни в організації діяльності обласних бібліотек, котре має на меті переселення дитячої бібліотеки ім. Франка до приміщення, де була медична бібліотека), депутати проголосували злагоджено і майже одноголосно.

Наприкінці було зроблено кілька заяв. Одна з них — від фракції “Європейська солідарність” про можливі протиправні дії посадових осіб, завдяки котрим могли уникнути відповідальності члени військової компанії Вагнера та завдання шкоди національним інтересам України. Депутати фракції висловили свою занепокоєність з цього приводу. І хвилює бездіяльність влади, котра й досі не порушила жодної кримінальної справи. Депутати наполягають на створенні у Верховній Раді тимчасової слідчої комісії з метою розслідування фактів протиправних дій посадовців.

Відповідь на цю заяву була отримана миттєво від народного депутата Ірини Борзової, котра взяла участь у роботі сесії.

– Партія “Слуга народу” не підтримує жодних рішень місцевих депутатів щодо нібито зірваного затримання учасників операції ПВК Вагнера. Ми проти політизації роботи місцевих рад , бо місцеве самоврядування має займатися проблемами місцевими. Можливо, ви самі не хочете працювати з цими проблемами? Цей скандал почався ще наприкінці липня-на початку серпня 2020 року. Після цього в Україні відбулося дуже багато різних подій. Історія про державну зраду у владних кабінетах — вигадка від першого до останнього слова.

Тетяна Кондратьєва
Фото та відео Сергія Хіміча