Головне завдання держпідприємств Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства – відновлення лісів та збільшення лісистості краю. Крім того, лісівники займаються веденням побічного господарства: бджільництвом, рибальством, заготівлею лікарських трав, вирощуванням сільськогосподарської продукції. Зокрема лісівники ДП «Дашівське ДЛМГ» займаються розведенням риби.

На сьогодні шість ставків у лісових угіддях угіддях Дашівського ДЛМГ є зарибленими. Лісівники розводять зарибок і запускають у водойми, які таким чином виконують подвійну функцію: це і водопій, і можливість для підприємства отримувати додаткові кошти від реалізації риби. Ще одне завдання штучних водойм – це протипожежний захист, тобто створення запасів води для ліквідації можливого загорання у лісі.

Нещодавно працівниками підприємства було проведено чергове зариблення лісових ставків рослиноїдними видами риб. Зарибок, який випускають у водойми, це однорічні особини вагою не менше 25-30 г та дворічні, які мають вагу не менше 200 г. Усього випущено 630 кг коропа-однорічки, 2000 кг коропа-дворічки, 301 кг толстолоба-однорічки.

Вирощену рибу підприємство реалізовує. Також реалізовують одноразові квитки для риболовлі вартістю 250 грн., передбачаючи улов не більше трьох кілограмів риби.

А для того, щоб ставки повнились рибою, її гарно підгодовують. Щодня працівники підприємства розвозять для підгодівлі риби 500-800 кг корму, який складається із подрібненого зерна кукурудзи та соняшника (макух). Корми у Дашівському ДЛМГ щороку вирощуються власними силами лісівників на орендованих сільгоспугіддях.

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ