Фінал проходив у Рівному впродовж 12-13 квітня, де за перемогу змагались 12 команд.

“Перше місце на чемпіонаті України Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги – це дуже високий результат. Вінничанки перемогли 12 команд, серед яких учасниці з Києва, Дніпра, Ужгорода тощо. Я вдячний тренерці Аллі Волошиній та всій команді за пророблену величезну роботу. Ви дійсно найкращі. Вінниця пишається вами”, — зазначив голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

На фіналі 12 квітня вінничанки перемогли команду з Переяслава з рахунком 115:62, а 13 квітня відбулась гра зі збірною Рівненської області з результатом 83:78. По завершенню чемпіонату України серед дівчат 2005 року народження сезону 2020/2021 років перше місце вибороли учасниці Вінницької міської спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з баскетболу.

“Спортсменкам у команді-переможниці по 16 років. Дівчата перемагають вже не вперше. Адже у 2017 році вони також здобули перше місце на чемпіонаті України з баскетболу. Остапчук Віолета, Богаченко Вікторія та Шошоя Вікторія – грають у збірній команді України та є кандидатками у майстри спорту. Інші учасниці також чудово грають. Взагалі, колектив дружній та згуртований”, — додав директор Вінницької міської спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з баскетболу Олександр Аносов.

Валентина Лісова