Вінницькі мисливці та активісти закликають громадян не чинити пожеж у лісах, полях, лісопосадках. Відповідну ініціативу оголосила громадська організація “МРБ”, основа якої з Вінниччини. Активісти вже розробили задля цього спеціальні плакати.

-ГО «МРБ» продовжує профілактичну роботу із протидії пожежам у екосистемах!-ініормує пресслужба.-Ми продовжуємо нашу клопітку, вагому та відповідальну роботу щодо протидії та профілактики пожежам у екосистемах.

Вже другий рік поспіль наша Фейсбук-спільнота та громадська організація випускають спеціальні плакати із закликами не чинити пожеж на полях, у лісах, лісопосадках…

Ці плакати ми розклеюємо у громадських місцях та на вулицях міст, селищ та сіл, на автовокзалах, крамницях, зупинках громадського транспорту, кафе тощо, а також у мисливських угіддях, уздовж берегів річок та озер. Ми постійно спілкуємось із місцевими мешканцями, проводимо активну роз’яснювальну роботу із учнями шкіл, студентами коледжів та інших навчальних закладів. Багато заходів проводимо спільно із лісівниками, рятувальниками, правоохоронцями. Бо побороти лихо можна лише разом, поєднавши усі зусилля!

В цьому році Верховна Рада України суттєво збільшила штрафи за вчинення умисних пожеж у екосистемах та значно підсилила й кримінальну відповідальність. Ми розробили нові плакати-заклики та продовжуємо свою роз’яснювальну та виховну роботу.

Ми закликаємо приєднуватись до нашої ініціативи усіх небайдужих громадян, які хочуть допомогти рідній українській природі не гарними словами, а гарними справами! Давайте разом робити добро!

Валентина Лісова