12-го квітня Міша із друзями висадили 12 сортів «мнагорівської» солодкої кукурудзи за технологією Радікс Перфекта…

Якщо суперранній посів цієї солодкої смакоти буде успішним, то вже за 60 діб можна буде смакувати Фіоною, Білим кроликом чи Роттердамом F1.

– Символізм у аграріїв має велика значення, і тому ми сіялись у понеділок, але на «Космонавтів». Садили поряд насіння оброблене за схемою «Чудовий ко­рінь» та звичайне… За тиждень-два побачимо по сходженню результати. Бо традиційно кукурудзу садять у прогрітий грунт мінімум із температурою 10 градусів. А ми вирішили посадити раніше, щоб в разі успіху мати першими в сезоні урожай, — розповів відомий селекціонер та «батько» фіолетової кукурудзи та сорту «33-й канал» Михайло Нагорняк.

А як щось не зійде, то в кінці квітня пересіємо…

До речі, хороші сусіди для кукурудзи — це боби і гарбуз. У них взаємовигідні стосунки: кукурудза забезпечує підтримку для зростання бобів, боби виділяють азот у ґрунт, а гарбуз діє як жива мульча і обмежує доступ сонячного світла до ґрунту, що зберігає вологу і не дає рости бур’янам.

Ви також можете посадити поруч із кукурудзою дині, огір­ки, картоплю, кабачки, буряк, горох, кріп, петрушку і сонях. Однак уникайте сусідства кукурудзи, селери і помідорів.

Залежно від сорту, цукрова кукурудза готова до збору через 60–90 днів після посіву… Гарних всім врожаїв!

Роман Ковальський