Щедро посипана тертим сиром, апетитна страва сподобається всім. Класичний французький соус додає страві особливої соковитості, а часник і орегано — пікантного смаку та яскравого аромату.

Для страви беремо 350 г цвітної капусти, 30 г лимона, пучок кропу, 250 мл молока, зубчик часнику, 1 ст. л. майонезу, 50 г твердого сиру, 20 г вершкового масла, 20 г борошна, сіль, орегано, мускатний горіх – за смаком.

Два літри води доводимо до кипіння, додаємо стебла кропу, сіль та шматочок лимона. Цвітну капусту кидаємо в каструлю з окропом та варимо протягом чотирьох хвилин. Готуємо соус. В окремій невеликій каструлі розігріваємо  вершкове масло Додаємо просіяне борошно та швидко перемішуємо, підігріваючи суміш на повільному вогні. Після обсмажування муки додаємо в каструлю 100 мл молока та перемішуємо вінчиком за годинниковою стрілкою. Потім додаємо ще 50 мл молока, дрібку солі й зовсім трохи мускатного горіха. Соус готовий. Відварену капусту викладаємо на застелену пергаментом форму для випікання. Посипаємо орегано та поливаємо соусом бешамель. Сир натираємо на грубій тертці, додаємо майонез та пропущений через прес часник. Перемішуємо. Викладаємо сирну масу на цвітну капусту. Розігріваємо духовку до температури 220 °C та ставимо капусту запікатися протягом 4–5 хвилин.

Цвітна капуста, запечена в соусі бешамель, чудово підходить для дієтичного та дитячого харчування — страва поживна, малокалорійна та легко засвоюється організмом. Страва є корисним доповненням до м’яса та риби. Однак ласувати нею можна й самостійно — ситість на кілька годин гарантована.