Він очолював лікарню у Вінниці та був головним лікарем санаторію у Хмільнику.

Пройшов Афганістан. На посаду було три претенденти. В тому числі Микола Ільчук, екс-керівник обласного управління культури.

Громадські активісти остерігаються, що землі усадьби можуть роздерибанити.

Чи захистить національний музей Турський – побачимо.

22 квітня, у Національному музеї-садибі імені Пирогова Увесь колектив музею-садиби одноголосно підтримав кандидатуру заслуженого лікаря України, кандидата медичних наук Олександра Турського. Він 18 років очолював першу Вінницьку міську клінічну лікарню до квітня 2018 року, після чого керував медичним центром реабілітації залізничників у Хмільнику. В планах Турського провести капітальний ремонт музею і церкви-некрополя та збудувати громадську вбиральню на території садиби. Після спецперевірки Міністерство охорони здоров’я має укласти контракт із новообраним директором музею-садибою. Нагадуємо, що заклад має статус національного і в некрополі лежить забальзамоване тіло видатного хірурга Миколи Пирогова.

Олександр Феодосійович Турський народився 8 березня 1956 року у Хмільнику. Він кандидат медичних наук. .

У 1979 році закінчив лікувальний факультет Вінницького медичного інституту. В 1979-2000 роках служив у Збройних силах СРСР і України. Учасник бойових дій в Республіці Афганістан (гарнізон м. Кандагар). Перед виходом у запас у Вінниці був начальником гарнізонного військового шпиталю. Полковник медичної служби запасу. Впродовж 2000-2018 років працював головним лікарем Вінницької міської клінічної лікарні №1. З 2018 року очолював санаторій “Медичний центр реабілітації залізничників” у Хмільнику.

Багато вінничан та колег дуже жалкували, що свого часу Олександра Турського звільнили із посади головного лікаря першої лікарні. Тому хмільничанин повернувся до рідного міста. І ось знову повернення у Вінницю. Щасливого старту. І принципової позиції. Бо на цю «золоту усадьбу» Пирогова вже заглядається не одне загребуще око.

Андрій Власенко