Чутки про зміну керівництва Вінницького аеропорту, на жаль, стали офіційними новинами. Бо Ярослав Мазурець, який працював тут 13 років і досить успішно   керував КП «Аеропорт Вінниця», повідомив про своє звільнення  23 квітня у Фейсбуку.

– 23.04.2021 року завершилась моя робота в КП «Aеропорт Вінниця». У 2008 році розпочалось відродження летовища. З радянської руїни поступово, крок за кроком, створювався аеропорт, з’явились пасажири і авіарейси. За ініціативи Володимира Гройсмана у 2013 році цілісний майновий комплекс перейшов у власність вінницької територіальної громади. Новий поштовх розвитку. Незважаючи на події 2014 року продовжився активний розвиток аеропорту. Енергія Владислава Скальського, досвід і знання Євгена Трескунова, постійна підтримка Сергія Моргунова і ВМР, наполегливість і самовіддана праця колективу аеропорту, плідна співпраця з туристичним бізнесом Вінниці… (складно перерахувати всіх, хто допомагав) у 2017 році отримали відзнаку Асоціації аеропортів України як кращий регіональний аеропорт. За 2018 рік перевезено більше 60000 пасажирів.

2019 рік – розроблено проєкт реконструкції аеродрому, проведено тендер на генерального підрядника будівництва, урядом В. Гройсмана виділено 300 млн грн на початок реконструкції . Вибори… кошти нам не дали… 2020 – ковідний рік, постійна невизначеність з майбутнім. Тривала хвороба – вижив (безмежна вдячність Богу, лікарям, родині, друзям за підтримку). 2021 – держава знову пообіцяла фінансування… продовжується невизначеність.

Далекий від думки, що все робив найкращим чином, маю безліч особистих недоліків, але 13 років працював самовіддано, віддаючись роботі на 100%, і сьогодні у Вінниці є міжнародний діючий аеропорт (на відміну від всіх сусідніх областей)!!! Дякую всім, хто був і працював поряд!!! – зазначив Ярослав Мазурець.

Про реальні та підкилимні причини цього звільнення директора аеропорту «Вінниця» читайте в газеті “33-й канал” №18 за 28 квітня 2021 року.