Син колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського – Ігор – вночі 26 квітня повернувся в Україну авіарейсом з німецького Франкфурта.

Відзначається, що повернення молодшого Гладковського в Україну пройшло без ексцесів. Після прибуття в Бориспіль його зупинили прикордонники на п’ять-сім хвилин, проте після цього його відпустили. Затримувати молодшого Гладковського ніхто не намагався.  Разом з ним прилетів і його батько – Олег Гладковський.

Нагадаємо, 22 квітня НАБУ  оголосило в розшук сина колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди від Віталія Жукова. Він є  одним із восьми  підозрюваних  у  справі ТОВ “Оптимумспецдеталь” і підозрюється у зловживанні впливом  на директора ДК “Укрспецекспорт” задля реалізації схеми з постачання деталей на підприємства державного концерну “Укроборонпром”. Самого Жукова, якого обвинувачували в наданні неправомірної вигоди Гладковському-молодшому, звільнили від кримінальної відповідальності. Підставою стало закінчення строків давності у справі.

Того ж дня стало відомо, що колишній перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони, підприємець Олег Гладковський подає до суду на Національне антикорупційне бюро.

Про це повідомила пресслужба корпорації «Богдан», засновником якої є Гладковський.

«Дворічне переслідування родини Гладковських, яке мало місце у різноманітних формах процесуального терору, має отримати правову оцінку – такою була реакція пана Гладковського на події останньої доби. Також на думку Гладковського правової оцінки потребують публікації неправдивих даних з боку НАБУ, які надаються суспільству у вигляді доконаних фактів, а насправді є лише вільною думкою на задану керівництвом правоохоронних органів тему»,- йдеться у повідомленні.

Зазначається, що слідство триває вже другий рік, однак довести провину членів родини Гладковських досі не вдалось.

Ще раніше у Вінниці  розглядали  справу за позовом Олега Гладковського (Свинарчука) до журналістів Bihus.info. Ексзаступник Секретаря РНБО вимагав спростувати інформацію, викладену у одному з журналістських розслідувань, та понад два мільйони гривень за моральну шкоду.

Наталка РОМАНЮК