Те, що останні 18 років переживає Надія Козаченко із Чечельника, ворогу не побажаєш. Бо весь цей час вона розшукує свою доньку Раю Козуб, яка загадково зникла у селищі.

– Дочка у Чечельнику зустріла першого чоловіка Василя. Подружжя нажило двох дітей – Вікторію та Вітю. Ми жили в одному будинку, одному під’їзді. На жаль, сімейне життя не склалось, бо Василь почав страшно пити, тому розійшлись, і він повернувся назад до рідної Жмеринки. Там невдовзі помер, — каже матір зниклої Надія Козаченко. – Після розлучення дочка стала жити з Іваном, проте той ображав її і дітей. Тому довго разом вони не пробули. 24 жовтня 2003 року ми з дочкою ще святкували мій день народження. А вже через два дні донька вийшла з хати і наступного ранку не повернулась. За весь час жодної анонімки, тільки раз до сусідів зателефонували з невідомого номера і кілька разів хтось закричав у трубку: «Мама». Після того зв’язок обірвався. Важко було пояснити онукам, що їхньої мами нема. Якщо маленька Віка мало пам’ятала її, то старший Віктор плакав. Я сама виховала дітей Раї, поставила їх на ноги, дала освіту. Вже й правнучку Богданку дочекалась від Вікторії, а все одно болить серце… Бо Раї нема…

За словами співрозмовниці, дочка так просто не могла залишити дітей, бо занадто їх любила і планувала їхати на заробітки, щоб дати їм гарне майбутнє.

– Я впевнена – з нею трапилась біда. Або колишній чоловік міг поквитатись, або її продали у трудове рабство. Є підозра, що тут винні гроші. Нещодавно Рая приснилась своїй тітці. Тут у нас є зруйнований цукровий завод, катакомби, розкидані цеглини. І наче йде звідти додому наша Раєчка. А сама чомусь без зубів, на голові синець. І це на Благовіщення. Можливо, цей сон недарма, мабуть, рветься дочка до рідного дому чи десь сховане її тіло у тих руїнах заводу. Я постійно питаю у храмі священника – як мені молитись за мою доньку? Кажуть, що за упокій свічку не ставити, тож пишу мою Раєчку останньою у записці про здравіє. Ми через народну газету «33-й канал» просимо екстрасенсів приїхати до нас і допомогти у пошуку Раїси.

У пресслужбі обласної поліції нам повідомили, що Раїса Козуб з Чечельника безвісти зникла 10.11.2003 року. В 2010 році судом визнана померлою, відповідно справу було закрито та передано до архіву. Але мама Раїси Козуб продовжує пошуки…

Віталіна Володимирова